Bij het bedrijfspand van de loodgieter ging voor de derde keer een explosief af
NOS NieuwsAangepast

Weer explosie bij loodgieter Vlaardingen, vijfde in week tijd

Ondanks extra beveiliging heeft er opnieuw een explosie plaatsgevonden in Vlaardingen. Het explosief ging om af 06.00 uur bij het bedrijfspand van de lokale loodgieter aan de Koninginnestraat, waar eerder al twee explosies waren.

Het pand dat vanochtend doelwit was, was al grotendeels dichtgespijkerd na de laatste explosie op 8 december. Ook werd het pand sinds gisteren extra beveiligd. "Het toont het nietsontziende karakter van de daders. Ondanks beveiligers wordt er even snel een explosief neergelegd. Hoe vreselijk moet dat zijn voor de omwonenden", zegt politiewoordvoerder Wessel Stolle tegen NPO Radio 1.

Er vielen geen gewonden, meldt de politie. De houten platen die voor de ruiten waren geplaatst, zijn door de klap op straat terechtgekomen.

Sinds april van dit jaar zijn er al meerdere aanslagen geweest tegen de panden of voertuigen van de loodgieter. Hij is daarom ondergedoken. Het is onduidelijk waarom de man doelwit is van de aanslagen.

De gemeente heeft vier van zijn panden gesloten en extra laten beveiligen. Buurtbewoners maken zich zorgen vanwege de aanslagen, vertelden ze eerder al aan de regionale omroep.

De politie stelt "zichtbare en onzichtbare maatregelen" in de buurt te hebben genomen. "We zijn flink opgeschaald deze week, hebben er een groot rechercheteam opgezet", aldus de politiewoordvoerder. "De buurt is er klaar mee, de gemeente zit ermee in de maag. Als we de verdachte van deze aanslag op beeld hebben, gaan we die tonen. Uiteindelijk moeten we bij de opdrachtgevers uitkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl