Opnieuw een ontploffing in Vlaardingen, nu aan de Wilhelminastraat
NOS NieuwsAangepast

Weer een explosie in Vlaardingen, nu bij garage van loodgieter

In Vlaardingen is vannacht opnieuw een explosie geweest, dit keer aan de Wilhelminastraat, net buiten het centrum. De ontploffing was rond 03.45 uur bij een garage. Het rolluik van de garage is beschadigd.

Ook een naastgelegen woning raakte beschadigd, meldt de politie. Er zijn geen gewonden. Burgemeester Wijbenga heeft besloten dat de garage voorlopig niet meer mag worden gebruikt.

De politie in Vlaardingen staat op scherp, na een aantal aanslagen met explosieven op panden van een loodgieter. Gisternacht was er een zware explosie bij zijn huis aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen.

Ook de garage in de Wilhelminastraat zou van de loodgieter zijn. Andere panden en voertuigen van zijn bedrijf zijn ook al het doelwit geweest. Waarom de man stelselmatig wordt aangevallen, is onbekend. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Onrust bij omwonenden

Voor de aanslag op het huis van de loodgieter is een man aangehouden, een 26-jarige Rotterdammer. Hij werd gisternacht ongeveer een uur na de explosie opgepakt.

De explosies maken veel los bij omwonenden. Aan de Gretha Hofstralaan kregen ze gisteren bezoek van de burgemeester van Vlaardingen. Die beloofde extra toezicht, maar desondanks was er vannacht dus opnieuw een ontploffing. De burgemeester had na de eerdere explosies al besloten om het huis aan de Gretha Hofstralaan en een pand in de Koninginnestraat te sluiten.

De burgemeester van Vlaardingen reageerde gisteren bij Rijnmond:

Burgemeester Vlaardingen over aanslagen: 'Het raakt mensen die er niets mee te maken hebben'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl