Modulaire woningen in aanbouw in Zaandam
NOS NieuwsAangepast

Speciale VN-rapporteur voor huisvesting bezoekt Nederland

De VN-rapporteur voor huisvesting, Balakrishnan Rajagopal, brengt vanaf maandag een officieel bezoek aan Nederland. Hij zal hier de woningmarkt onderzoeken, en komt ook naar asielzoekerscentra kijken.

De rapporteur doet onderzoek naar de beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen in ons land. Hij wil weten welke maatregelen Nederland neemt om ervoor te zorgen dat alle bevolkingsgroepen aan adequate woonruimte kunnen komen. Ook doet hij hier onderzoek naar dakloosheid, staat in een bericht van de Verenigde Naties.

Rajagopal zal Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Groningen aandoen. Of hij ook het aanmeldcentrum in Ter Apel bezoekt, is niet bekendgemaakt. De UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, noemt de situatie in het aanmeldcentrum voor asielzoekers "ronduit zorgwekkend".

Het bezoek duurt tot 21 december. Rajagopal, een Amerikaan, is hoogleraar recht en ontwikkeling aan de vooraanstaande Amerikaanse universiteit MIT. Hij zal een rapport schrijven over zijn bezoek aan Nederland, dat in maart volgend jaar gepresenteerd wordt aan de VN-Mensenrechtenraad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl