NOS Sport

Bos derde bij wereldbekerwedstrijd in La Plagne: 'Ik had kunnen winnen'

Skeletonster Bos derde bij wereldbekerwedstrijd in La Plagne

In de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen is skeletonster Kimberley Bos naar de derde plek gesleed. In het Franse La Plagne snelde ze naar een eindtijd van 2.05,22. Daarmee was ze 0,13 seconden langzamer dan de Britse winnares Tabitha Stoecker.

Na een goede eerste run, waarin ze de snelste tijd had neergezet, ging het voor Bos mis in de slotmeters van de tweede run. Maar met de prestatie in Frankrijk liet de Edese zien dat ze ook dit jaar meedoet om de prijzen. Dat was drie weken geleden, bij de eerste wereldbeker in het Chinese Yanging, anders. Toen werd ze achtste.

'Er zit progressie in'

De Nederlandse was teleurgesteld na afloop van haar runs, maar zag ook vooruitgang. "Ik denk dat ik hier had kunnen winnen. Het was een spannende wedstrijd, maar ik heb het zelf laten schieten. Maar los van het foutje heb ik wel twee goede runs gedaan. Dat was in China niet zo, er zit dus progressie in."

Skeletonster Bos teleurgesteld na derde plek: 'Ik heb het zelf laten schieten'

Bos moest vrijdagochtend vroeg uit de veren. Al om 08.40 uur begon de eerste heat in Frankrijk, waar het behoorlijk sneeuwde. De Nederlandse mocht als twaalfde naar beneden en klokte een tijd van 1.02,49.

Alleen Stoecker (op 0,04) en de Duitse Jacqueline Pfeiffer (op 0,09) kwamen qua tijd dicht bij Bos in de buurt.

Kimberley Bos na haar eerste heat

In de tweede heat vergooide Pfeiffer als eerste haar kansen op de overwinning. Na een te trage start werd de Duitse uiteindelijk vierde in de eindstand. Stoecker kon Bos nog wel bedreigen en kwam, ondanks wat schoonheidsfoutjes in de slotfase, tot een eindtijd van 2.05,13, waarmee ze de eerste plek innam.

Bos leek op weg om onder die tijd te duiken, maar maakte een fout in de laatste meters, daardoor verloor ze flink wat snelheid en eindigde ze uiteindelijk als derde.

De bronzenmedaillewinnares van de Spelen in 2022 gebruikt de wereldbekerwedstrijden als voorbereiding op de wereldkampioenschappen die in februari in Winterberg worden gehouden. Dat is ook de baan waar de skeletonster haar meeste trainingsuren maakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl