NOS Sport

Skeletonster Bos begint wereldbekerseizoen met achtste plek in China

Skeletonster Kimberley Bos is het wereldbekerseizoen begonnen met een achtste plek. Op de olympische baan in het Chinese Yanqing kwam ze tot een eindtijd van 2.04,62. Ze was 0,81 seconde langzamer dan Tina Hermann, die vandaag won.

Skeletonster Bos achtste bij eerste wereldbeker: 'Gewoon niet mijn beste wedstrijd'

De 30-jarige Nederlandse mocht als twaalfde deelneemster beginnen aan de tweede en beslissende afdaling. Vlak ervoor zag ze haar voorganger, de Belgische Kim Meylemans, de koppositie in het klassement overnemen.

Bos wist dus dat ze goed moest beginnen en deed dat ook, maar vanaf het derde meetmoment liep haar achterstand op Meylemans steeds verder op. Bos stond na haar race op de tweede plaats in het klassement. Op dat moment waren er nog enkele deelneemsters te gaan, onder wie viervoudig wereldkampioene Hermann.

Bos zakte uiteindelijk naar de achtste plek in het klassement. De 31-jarige Hermann zette met 2.03,81 de beste eindtijd van de dag neer.

Historische medaille

Yanqing, een district in de gemeente Beijing, is de eerste van acht speellocaties tijdens dit wereldbekerseizoen. Op de Olympische Winterspelen van 2022 pakte Bos een medaille (brons) op deze baan, als eerste Nederlander ooit in de sport.

Bos hoopt een goede voorbereiding te draaien op de wereldkampioenschappen in februari. Die worden gehouden in het Duitse Winterberg, de stad waar haar thuisbaan ligt. Haar beste WK-prestatie behaalde ze aan het begin van dit jaar, in het Zwitserse Sankt Moritz. Ze pakte toen zilver , op slechts 0,01 seconde van Susanne Kreher.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl