NOS Voetbal

Ajax trekt zege in duel van tien minuten bij RKC Waalwijk over de streep

Bekijk de samenvatting van het restant van RKC Waalwijk - Ajax

De hervatting van de eredivisiewedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax heeft woensdagavond geen doelpunten opgeleverd. Dat betekent dat Ajax, dat op het moment dat het duel eind september in Brabant werd gestaakt op een 2-3 voorsprong stond, met drie punten huiswaarts keert.

Het duel was in de 84ste minuut stilgelegd, nadat RKC-doelman Etienne Vaessen neer was gegaan na een harde botsing met Brian Brobbey. Vaessen moest op het veld worden gereanimeerd en verbleef vervolgens een nacht in het ziekenhuis.

'We kunnen het boek sluiten'

Vaessen en Brobbey zijn blij dat de wedstrijd er eindelijk opzit. De afgelopen weken werd de RKC-keeper continu herinnerd aan deze wedstrijd. "Ik had het al afgesloten, maar je weet dat deze wedstrijd eraan komt. En elke keer komt het terug. Ik ben blij dat we ons nu weer kunnen focussen op het voetbal."

"De volgende keer als Brian en ik tegen elkaar spelen kan hij weer scoren en ik weer ballen tegenhouden, daar moet het over gaan."

Brobbey en Vaessen sluiten boek: 'Kunnen we het nu weer over voetbal hebben'

Ook Brobbey bekijkt het zo. Al heeft hij daar wat minder woorden voor nodig. "We kunnen dit boek sluiten. Op naar de volgende ontmoeting."

Wissels

Na een revalidatieperiode is Vaessen sinds begin november terug onder de lat bij RKC en hij kon dus ook gewoon weer keepen tegen Ajax. De thuisploeg had voor de hervatting van het duel geen wijzigingen in de opstelling doorgevoerd.

Waar Ajax tijdens het eerste deel van de wedstrijd tegen RKC nog werd gecoacht door Maurice Steijn, stond woensdagavond interim-coach John van 't Schip voor de groep. Hij had zijn ploeg op twee plekken gewijzigd, vanwege blessures bij Silvano Vos en doelman Jay Gorter.

250 Ajax-supporters waren naar Waalwijk afgereisd. Als waardering kregen ze van Ajax deze sjaal, met een verwijzing naar een bekend supportersliedje van de club.

De sjaal die Ajax aan zijn supporters had uitgereikt

Het stevige offensief van RKC, waar vooral door Van 't Schip op was gerekend, kwam in de tien minuten die er in totaal nog werden gespeeld eigenlijk niet van de grond. Filip Stevanovic kreeg een aardige kans, maar zijn kopbal ging over.

Nu de overwinning definitief binnen is, klimt Ajax naar de zesde plaats op de ranglijst. RKC blijft vijftiende.

Na het laatste fluitsignaal vond op het veld nog een mooie ontmoeting plaats tussen Vaessen en Brobbey, de hoofdrolspelers van de vorige keer.

Na een nieuwe omhelzing overhandigde Brobbey zijn wedstrijdshirt aan de RKC-doelman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl