RKC laat zege glippen tegen Excelsior, dat er uiteindelijk nog een punt pakt

Bekijk de doelpunten van RKC Waalwijk-Excelsior

RKC Waalwijk leek in eigen huis op weg naar drie punten tegen Excelsior, maar heeft in het laatste kwartier toch nog een 2-0 voorsprong uit de vingers laten glippen. De 2-2 was wel goed voor een ongewilde primeur voor de thuisploeg: het was voor het eerst dit seizoen dat de ploeg van Henk Fraser gelijkspeelde.

Al in de beginfase moest Excelsior-keeper Stijn van Gassel tot twee keer toe handelend optreden om de thuisploeg van een doelpunt af te houden.

Halverwege de tweede helft moest hij echter capituleren toen na goed voorbereidend werk van Julian Lelieveld middenvelder Yassin Oukili vallend de score opende: 1-0. De VAR had vervolgens nog wel veel tijd nodig om uit te vogelen of eerder in de aanval Michiel Kramer buitenspel had gestaan, maar dat bleek niet het geval te zijn.

De vallende Yassin Oukili zet RKC op 1-0

Excelsior beet slechts sporadisch van zich af en stuitte bij een schot van Siebe Horemans en de rebound van Cisse Sandra op doelman Etienne Vaessen.

Na rust speelde Couhaib Driouech zich knap vrij, maar vloog zijn schot rakelings over de RKC-lat. Dan had Oukili even later meer geluk: zijn schot verdween via een Rotterdams been in het doel: 2-0.

Excelsior knokt zich terug

Daarmee leek de buit wel binnen voor de bovenliggende Waalwijkers, maar het tegendeel bleek waar. Driouech wist een dieptepass nog net voor de achterlijn te achterhalen, waarna zijn voorzet invaller Nikolas Agrafiotis bereikte. Diens kopbal werd door RKC-verdediger Dario van den Buijs met het hoofd in eigen doel gewerkt: 2-1.

Julian Baas (33) ziet hoe hij Etienne Vaessen verschalkt

Daarmee was de Kralingse koek nog niet op. Na een overtreding van uitgerekend Oukili mocht Excelsior vanaf een mooie plek een vrije trap nemen. Die buitenkans was wel besteed aan Julian Baas, die de bal hoog in de touwen joeg: 2-2.

In de extra tijd dacht Kramer de zege alsnog te grijpen voor zijn manschappen, maar de kopbal van de RKC-aanvoerder, voor wie Excelsior met zes treffers zijn favoriete tegenstander in de eredivisie is, werd gepareerd door Van Gastel.