Pedro Martinez Losa
NOS Voetbal

Schotse bondscoach noemt vragen over opzettelijk verlies 'volkomen ongepast'

De bondscoach van Schotland Pedro Martinez Losa noemt het "volkomen ongepast" om de integriteit van zijn spelers in twijfel te trekken voor het Nations League-duel met Engeland op dinsdag. Dat zei hij tegen de BBC in antwoord op vragen die hem werden gesteld.

Nederland staat nu eerste in de groep op doelsaldo. Als Engeland met ruime cijfers van Schotland wint zou het ten koste van Nederland, dat zelf tegen België speelt, naar de finaleronde gaan en kans blijven maken op een olympisch ticket. Het al uitgeschakelde Schotland heeft baat bij een ruime nederlaag, omdat speelsters dan als onderdeel van het Britse olympisch team mogelijk alsnog naar de Spelen kunnen.

Stand groep A, Nederland staat op doelsaldo bovenaan

Martinez Losa is niet blij met mensen die denken dat Schotland opzettelijk de poort open zou gooien. "Schotland is een prachtig land, met geweldige mensen, ze zijn erg gepassioneerd over alles en niemand mag ook maar één seconde twijfelen aan de integriteit van de spelers en aan de mate waarin ze hun land willen vertegenwoordigen."

Ook Rachel Corsie, aanvoerster van de Schotse voetbalsters, heeft in duidelijke bewoordingen gereageerd op een mogelijke nederlaag met grote cijfers tegen Engeland in de Nations League. Engeland zou dan ten koste van Nederland naar de finaleronde gaan en kans blijven maken op een olympisch ticket.

"Het is zo respectloos. Het is schandalig om iemands integriteit in twijfel te trekken. Het is een enorme belediging voor ons", aldus Corsie tegen verslaggevers in Glasgow.

Wiegman begrijpt de gesprekken

Eerder vandaag verwierp Sarina Wiegman de gedachte dat Schotland het Engeland makkelijk zou maken. "Nou, ik begrijp de gesprekken erover, maar als je onze groep hebt gezien en als je Schotland hebt gezien en als je de geschiedenis van Schotland en Engeland kent, dan is het onmogelijk dat ze deze wedstrijd gaan weggeven", zei Wiegman tegen ESPN. "Ze willen heel graag van Engeland winnen en wij willen ze natuurlijk verslaan."

Wiegman: 'No way' dat Schotten de wedstrijd weggeven

Bondscoach Andries Jonker wil over de gedachte dat Schotland en Engeland elkaar een handje kunnen helpen, niet te veel piekeren. Hij vindt dat Oranje morgen "zelf de broek aan moet trekken" tegen België.

Nederland en Engeland staan voor de afsluitende groepswedstrijd op 9 punten, maar de Nederlandse vrouwen hebben een beter doelsaldo (+4 om +1).

Oranje moet scoren tegen België. weet Dijkstra: 'We moeten het stukspelen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl