Hayley Lauder
NOS Voetbal

Uitgeschakelde Schotse voetbalsters verzekeren Oranje: 'Gebrand Engeland te verslaan'

Oranje heeft het woord van de Schotse voetbalvrouwen. De voetbalsters van het Nederlands elftal hoeven niet te vrezen dat Schotland dinsdagavond Engeland zal helpen aan groepswinst in de Nations League.

De al uitgeschakelde (en gedegradeerde) Schotten hebben baat bij een ruime nederlaag tegen de buren, omdat ze dan als onderdeel van een Brits olympisch team mogelijk toch nog naar de Olympische Spelen in Parijs kunnen.

Beter doelsaldo

Nederland en Engeland hebben na vrijdagavond allebei negen punten, maar het doelsaldo van Oranje is nu nog beter (+4 om +1). Nederland sluit dinsdag af tegen België, dat met acht punten ook nog een kleine kans heeft op de groepswinst.

De groepswinnaar strijdt in februari om een olympisch ticket.

Stand Nations League

Pedro Martínez Losa, bondscoach van Schotland, en international Hayley Lauder zeiden vrijdagavond, na afloop van het duel met België (1-1) dat de Schotten zich niet zo maar gewonnen zullen geven.

"Het duel van dinsdag betekent veel voor ons", zei Lauder tegen de BBC. "Maar we zijn erop gebrand Engeland te verslaan. Als Schotten hebben we veel trots. Hopelijk kunnen we een wedstrijd neerzetten waarin dat tot uiting komt."

Daar sloot coach Martínez Losa zich bij aan. "We zijn nu teleurgesteld, maar dinsdag hebben we weer een belangrijke wedstrijd. Daar moeten we nu de batterij voor opladen."

'Verwacht sterk Schotland'

Sarina Wiegman, de bondscoach van Engeland, verwacht geen cadeautjes van de Schotten. "De rivaliteit is enorm. Ze willen echt graag van Engeland winnen, dat hebben we ook in de eerste wedstrijd gezien. Wij verwachten een sterk Schotland."

Engeland won in september het thuisduel moeizaam met 2-1 van de Schotten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl