Patrick Kluivert
NOS Voetbal

Kluivert alweer weg als trainer van Adana Demirspor na matige serie

Patrick Kluivert is na iets minder dan een half jaar vertrokken bij het Turkse Adana Demirspor. Dat bevestigt de club nadat Turkse media eerder al het vertrek van de Nederlander hadden gemeld.

De 47-jarige trainer begon goed in de Turkse Süper Lig, maar zakte na vier wedstrijden zonder overwinning naar de vijfde plaats.

Kluivert tekende in juli voor twee seizoenen bij de nummer vier van afgelopen seizoen. Hij nam Zeljko Petrovic en Winston Bogarde toen mee als assistenten. Bogarde vertrok al eerder. Petrovic heeft zijn contract ook laten ontbinden.

Patrick Kluivert

Na de pijnlijke uitschakeling door KRC Genk in de voorronde van de Conference League begon het te draaien bij Adana Demirspor. De ploeg speelde in september en oktober een serie van zeven duels, waarvan er vijf gewonnen werden.

In november liep het minder goed. De 2-3 thuisnederlaag tegen laagvlieger Samsunspor was, na drie gelijke spelen, de laatste wedstrijd van Kluivert bij het ambitieuze Adana Demirspor.

Als hoofdtrainer was Kluivert eerder actief bij Jong FC Twente, Curaçao en Ajax onder 19. Daarnaast was hij onder meer hoofd jeugdopleiding bij FC Barcelona en sportief directeur bij Paris Saint-Germain.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl