Winston Bogarde
NOS Voetbal

Bogarde en Petrovic volgen coach Kluivert naar Turkije

In navolging van Patrick Kluivert treedt ook Winston Bogarde toe tot de technische staf van het Turkse Adana Demirspor. De 52-jarige Bogarde wordt assistent van hoofdcoach Kluivert bij de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Turkse Süper Lig.

Met Kluivert speelde Bogarde samen bij Ajax. De twee wonnen onder coach Louis van Gaal in 1995 de Champions League door een doelpunt van Kluivert in de finale tegen AC Milan. In 1997 speelden Bogarde en Kluivert ook even zonder succes samen bij Milan.

Ook Petrovic mee met Kluivert

Bogarde was van medio 2020 tot 2022 assistent van Erik ten Hag bij Ajax. Ten Hags opvolger Alfred Schreuder had geen plaats voor Bogarde in de technische staf, waarmee er een einde kwam aan de periode van Bogarde in Amsterdam.

Kluivert neemt verder Zeljko Petrovic mee als assistent. Jordy Kluitenberg, afgelopen seizoen werkzaam bij sc Heerenveen, wordt video-analist en Quentin Jakoba (oud-speler FC Eindhoven en Curaçao) wordt 'performance-coach'.

Adana Demirspor, waar onder anderen oud-AZ-speler Jonas Svensson onder contract staat, moet dit seizoen al vroeg aan de bak. De club neemt het op 27 juli in Roemenië op tegen CFR 1907 Cluj in de tweede voorronde van de Conference League. De return is op 3 augustus in Adana, een stad in het zuiden van Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl