Patrick Kluivert
NOS VoetbalAangepast

Kluivert terug als hoofdtrainer, bij Turkse nummer vier Adana Demirspor

Het hing al enige dagen in de lucht en is nu ook bevestigd door Adana Demirspor: Patrick Kluivert wordt de nieuwe trainer van de nummer vier van afgelopen seizoen in de Turkse Süper Lig. De 47-jarige oud-international van Oranje tekent voor twee seizoenen bij de club uit het zuiden van Turkije. Zeljko Petrovic wordt een van zijn assistenten.

Als hoofdtrainer heeft Kluivert ervaring bij Jong FC Twente, Curaçao en Ajax onder 19 en als assistent-trainer was hij actief bij AZ, het Australische Brisbane Roar, NEC, het Nederlands elftal en Kameroen.

Daarnaast was Kluivert in andere functies werkzaam in de voetballerij. Hij was hoofd jeugdopleiding bij FC Barcelona en als sportief directeur bij Paris Saint-Germain. Zijn laatste functie was die van interim-bondscoach van Curaçao in oktober 2021.

Conference League

Met Adana Demirspor, waar onder anderen oud-AZ-speler Jonas Svensson onder contract staat, neemt Kluivert het op 27 juli in Roemenië op tegen CFR 1907 Cluj in de tweede voorronde van de Conference League. De return is op 3 augustus in Adana.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl