Bondscoach Koeman en de Oostenrijkse coach Rangnick
NOS Nieuws

UEFA onderzoekt gekreun tijdens live-uitzending loting EK voetbal 2024

De Europese voetbalfederatie UEFA gaat onderzoeken hoe het kon dat er gekreun te horen was tijdens de loting voor het Europees Kampioenschap voetbal gisteren. Dat meldt de BBC.

De geluiden waren onder meer te horen toen werd geloot in groep A bij Schotland, Hongarije en Duitsland. YouTube-grappenmaker Daniel Jarvis zegt verantwoordelijk te zijn voor het gekreun, dat vooral op televisie goed te horen was.

In een livestream op X beweert Jarvis dat hij met behulp van een mobieltje de geluiden heeft afgespeeld. Dat zou hij hebben gedaan door naar die telefoon te bellen, waardoor vervolgens geluid werd afgespeeld.

"Dat waren wij", zegt hij op X. "Wij hebben die telefoon daar gekregen, wij hebben gebeld, seksgeluiden tijdens de Euro 2024-loting."

Kijk (en luister) hoe de loting meerdere keren werd verstoord:

Gekreun op achtergrond te horen tijdens loting voor Euro 2024

Toen UEFA-topfunctionaris Giorgio Marchetti het geluid in zijn commentaar opmerkte stopte het, maar daarna kwam het nog een paar keer terug.

Jarvis zou eerder dit jaar ook al eens hebben toegeslagen tijdens een voetbalwedstrijd bij de BBC. Toen waren dezelfde geluiden minutenlang te horen. Dat geluid bleek afkomstig uit een mobiele telefoon die bij de studio was neergelegd.

Kwartfinale tegen Portugal lonkt op EK 2024: 'Is toch een heel mooie poule?'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl