NOS Nieuws

Kreungeluiden verstoren live-uitzending loting EK voetbal 2024

De lotingsceremonie voor het EK voetbal van volgend jaar in Duitsland is verstoord door kreungeluiden, die voor veel kijkers niet te missen waren. Het leek te gaan om hard, seksueel gekreun.

Het geluid was enige tijd te horen in de uitzending vanuit de Elbphilharmonie in Hamburg. Toen UEFA-topfunctionaris Giorgio Marchetti het geluid in zijn commentaar opmerkte, stopte het, maar daarna kwam het geluid nog een paar keer terug.

Kijk (en luister) hoe de loting meerdere keren werd verstoord:

Gekreun op achtergrond te horen tijdens loting voor Euro 2024

Sommige mensen in de zaal leken er grote moeite mee te hebben om hun gezicht in de plooi te houden.

Britse grappenmaker

Het is niet duidelijk hoe het geluid kon worden afgespeeld. Het leek steeds om hetzelfde geluid te gaan. Britse media schrijven het incident toe aan een zelfverklaarde grappenmaker, ene Jarvo. Hij liet in een live YouTube-video zien hoe hij met zijn smartphone belt naar een nummer, waarna de geluiden op televisie te horen zijn.

Hij zou eerder dit jaar ook al eens hebben toegeslagen tijdens een voetbalwedstrijd bij de BBC. Toen waren dezelfde geluiden minutenlang te horen. Dat geluid bleek afkomstig uit een mobiele telefoon die bij de studio was neergelegd.

Bij de loting werd Nederland op het EK gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en een play-offwinnaar. Dat kan gaan om Polen, Wales, Estland of Finland.

Oranje begint op 16 juni met een duel in Hamburg tegen die play-offwinnaar. Daarna volgt op 21 juni een duel tegen Frankrijk, in Leipzig. De laatste groepswedstrijd speelt Nederland op 25 juni in Berlijn tegen Oostenrijk. Het EK is van 14 juni tot en met 14 juli live te volgen bij de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl