NOS Voetbal

Koeman over EK-loting: 'Had slechter gekund, zege op Frankrijk komt dichterbij'

Koeman: 'Had slechter gekund, zege op Frankrijk komt dichterbij'

Weer Frankrijk, dacht bondscoach Ronald Koeman bij het aanhoren van de loting voor het EK in de Hamburgse concertzaal Elbphilharmonie. De laatste twee ontmoetingen in de EK-kwalificatie gingen verloren, met 4-0 in Parijs en met 2-1 in Amsterdam.

"Maar dat betekent dat een zege steeds dichterbij komt", reageerde de bondscoach met een positieve blik.

In zijn eerste periode als bondscoach in 2018 ging Oranje in de Nations League met 2-1 ten onder in Parijs, maar volgde een fraaie 2-0 zege op 16 november 2018 in De Kuip. Het was een bijna perfecte wedstrijd tegen de toenmalige wereldkampioen.

De loting voor het EK 2024

Met Frankrijk en Oostenrijk al als opponenten in groep D vreesde Koeman even voor Italië als derde tegenstander in de groep toen de teams uit pot 4 aan de beurt waren. Die vrees werd geen realiteit. Italië belandde in groep B met Spanje, Kroatië en Albanië.

Nederland treft de play-off-winnaar van het viertal Polen, Wales, Estland en Finland, "Ik was blij dat Italië eruit was", bekende Koeman. "Servië is ook sterk, Zwitserland is ook niet de minste. Gelukkig krijgen we normaal gesproken een iets mindere tegenstander."

Nederland overleeft de poule als het eerste of tweede wordt, óf tot de vier beste nummers drie behoort. "We hebben niet ongunstig geloot", zei de bondscoach. "Het had slechter gekund."

'We kennen Nederland goed en Nederland kent ons goed'

De Franse bondscoach Didier Deschamps ontbrak bij de loting. De 55-jarige Deschamps onderging dinsdag een operatie aan zijn rug, waardoor hij niet in staat was om naar Hamburg af te reizen.

Assistent Guy Stéphan nam de honneurs waar. "Nederland en Oostenrijk zijn tegenstanders met kwaliteit", zei Stéphan. "Nederland kennen we goed en zij kennen ons goed, we kennen hun kracht, zowel collectief als individueel."

De Oostenrijkse bondscoach Ralf Rangnick kijkt uit naar de confrontaties met Nederland en Frankrijk. "Beide teams zijn technisch sterk en hebben goede voetballers", zei de 65-jarige Duitser. "Het wordt een grote uitdaging, we zitten in een van de zwaarste groepen."

"Het gunstige is dat we niet tegen teams spelen met een defensieve aanpak", zei Rangnick over Nederland en Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl