De spelers en begeleiding van Oranje vieren de plaatsing voor het EK 2024
NOS Voetbal

Oranje en Koeman weten vanavond de tegenstanders voor het EK in Duitsland

Oranje weet na vanavond waar het aan toe is op weg naar het EK 2024. In Hamburg vindt de loting voor het Europees kampioenschap plaats om 17.55 uur. Bondscoach Ronald Koeman is erbij, in afwachting van welke drie tegenstanders het Nederlands elftal volgend jaar zomer zal treffen in de groepsfase.

Tijdens de loting (18.00 uur) worden zes poules van vier ploegen gevormd. De 24 landen, waarvan er drie nog moeten komen uit kwalificatieplay-offs, zijn verdeeld over vier potten. Oranje zit in pot drie met Kroatië, Schotland, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. Die landen treft Oranje in elk geval niet in de groepsfase van het EK.

Uit pot 1 loot Oranje een zware tegenstander, namelijk: Duitsland, Portugal, Frankrijk, Spanje, België of Engeland. In pot 2 zitten Turkije, Denemarken, Hongarije, Albanië, Roemenië en Oostenrijk. Pot 4 bestaat uit Servië, titelverdediger Italië, Zwitserland en drie winnaars van de play-offs.

Zestien landen - de poulewinnaars, alle nummers 2 en de vier beste nummers 3 - plaatsen zich voor de achtste finales. Het EK begint op 14 juni met de openingswedstrijd in München. Een maand later wordt op 14 juli de EK-finale in Berlijn gespeeld.

Ook de speelsteden zijn bekend. De groepswedstrijden worden afgewerkt in Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Keulen, Hamburg, Leipzig, Stuttgart en Frankfurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl