NOS NieuwsAangepast

Toestand ouders zorgelijk, maar stabiel na fataal ongeluk met spookrijder op A1

De ouders die gisteravond zwaargewond raakten bij een ongeluk met een spookrijder op de A1, liggen in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Hun toestand is wel stabiel, meldt de politie. De twee kinderen van 12 en 14 die in dezelfde auto zaten, kwamen bij het ongeluk om het leven. Het gezin is afkomstig uit Hilversum.

Ook de spookrijder overleefde het niet, het gaat om een man van 19 uit Roemenië. Hij overleed ter plaatse en de politie heeft niet meer met hem kunnen spreken. "Verschillende getuigen hebben wel wat kunnen vertellen, maar niet specifiek over het gedrag van de man uit Roemenië", zegt de politie.

Mede daardoor is de oorzaak van het ongeluk nog niet duidelijk. De politie hoopt dat er mensen zijn met dashcambeelden die meer duidelijkheid kunnen geven over wat er is gebeurd. Er zijn geen aanwijzingen dat de Roemeen onder invloed was van drugs en alcohol, maar daar wordt wel onderzoek naar gedaan.

Nachtmerrie

Burgemeester Van den Top van Hilversum spreekt van een nachtmerrie. "Dit is het meest verschrikkelijke dat je als ouders kunt meemaken. Onze gedachten gaan uit naar nabestaanden van de slachtoffers, in het bijzonder naar dit gezin, hun familie en dierbaren en de klasgenoten van de overleden kinderen."

Op de middelbare school waar de kinderen naar school gingen, worden bijeenkomsten georganiseerd voor klasgenoten en leerkrachten. Ook bij de gemeente Hilversum, waar de vader van het gezin werkt, is hulp beschikbaar voor medewerkers.

De politie looft het optreden van omstanders na het ongeluk. "Je ziet vaak dat berichten over mensen die gaan filmen of selfies gaan maken", zegt een woordvoerder. "We hebben nu een aantal mensen gesproken die zeer ontdaan waren, maar die wel het maximale gedaan hebben om mensen te redden, door ze uit de auto te halen en levensreddende handelingen te verrichten."

Getuigen van het ongeluk op de A1 krijgen het advies om contact te zoeken met Slachtofferhulp.

Dit zijn beelden van vlak na het ongeval:

Drie doden bij ongeluk met spookrijder op A1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl