NOS NieuwsAangepast

Drie doden, onder wie twee kinderen, bij ongeluk met spookrijder op de A1

Bij een ernstig ongeval met een spookrijder zijn gisteravond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken in Amersfoort drie mensen om het leven gekomen. Onder de dodelijke slachtoffers zijn twee kinderen van 12 en 14 jaar oud uit Hilversum.

De ouders raakten zwaargewond en verkeren in zorgelijke toestand, meldt de politie vanochtend. De veroorzaker van het ongeval overleed later in het ziekenhuis.

Rond 22.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een ernstig ongeval. Het bleek dat de bestuurder van een personenauto, een 19-jarige man uit Roemenië, frontaal op een tegemoetkomende personenauto was gebotst.

Slachtofferhulp

De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook omstanders die ter plaatse waren boden hulp. De politie raadt getuigen van het ongeluk aan contact te zoeken met Slachtofferhulp.

De snelweg werd in beide richtingen afgesloten, zo meldt Rijkswaterstaat. Verkeer moest omrijden via Ede en Utrecht over de A30, A12, A27 en A28.

Dit zijn beelden van vlak na het ongeval:

Drie doden bij ongeluk met spookrijder op A1

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De politie hoopt dat mensen met dashcambeelden zich melden zodat daarover meer duidelijk kan worden. Getuigen van het ongeluk krijgen het advies om contact te zoeken met Slachtofferhulp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl