Wim Jonk
NOS Voetbal

'Team Jonk' kan aanblijven bij FC Volendam: 'Geen onderdeel van discussie'

'Team Jonk', bestaande uit technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind, hoeft na het ontslag van Jan Smit en de rest van het bestuur niet te vertrekken bij FC Volendam. Dat zegt de voorzitter van de raad van commissarissen (rvc), Jaap Veerman.

Smit reageerde deze week op sociale media op het besluit om hem te ontslaan en daarin hintte hij ook op een mogelijk ontslag van 'Team Jonk', dat een belangrijke rol speelde in de promotie van Volendam naar de eredivisie.

'Team Jonk geen onderdeel discussie'

Jonk, Van Leeuwen en Jongkind zijn altijd achter de ontslagen Smit blijven staan, maar Veerman ontkent dat ook zij het veld moeten ruimen. "Ik heb daar geen aanleiding toe. Team Jonk is geen onderdeel geweest van de discussie. Wat mij betreft, kunnen ze aanblijven. Iedereen die functioneert, mag namelijk blijven bij Volendam. Dat staat vast als een dijk."

De voorzitter van de rvc verwacht geen uittocht van invloedrijke personen binnen de club. "Dat denk ik niet, want het gaat uiteindelijk om de club Volendam."

Veerman liet verder weten dat hij zakelijk directeur Frans ten Berge terughaalt. Ten Berge werd afgelopen week op non-actief gesteld door Smit en de overige bestuursleden.

De rvc draait die beslissing terug. "Ten Berge is zeker weer welkom. Het was compleet onrechtmatig om hem op non-actief te stellen. Dat sloeg helemaal nergens op."

'Supporters moeten achter staf en selectie staan'

Met een nieuw te vormen bestuur, de terugkeer van Ten Berge en het mogelijke aanblijven van Team Jonk moet FC Volendam in de eredivisie zien te blijven. De club staat nu voorlaatste.

De spelers en de staf, onder leiding van trainer Matthias Kohler, hebben steun nodig, zei Veerman. Hij deed een oproep aan de fans. "Ik hoop dat zij zich wel achter de staf en de selectie scharen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl