Frans ten Berge
NOS Voetbal

Bestuur FC Volendam, waarvoor ontslag dreigt, stuurt zakelijk directeur weg

Het bestuur van FC Volendam heeft Frans ten Berge, de zakelijk directeur van de voetbalclub, op non-actief gesteld. Het is de nieuwste ontwikkeling in de bestuurscrisis in Volendam, die nu al enkele dagen de gemoederen bezighoudt.

De crisis laaide op toen de raad van commissarissen van de club het voornemen uitsprak om het bestuur, onder wie voorzitter Jan Smit, weg te sturen. Tijdens een buitengewone vergadering vanavond kan die beslissing officieel gemaakt worden.

Voordat ze zelf dus mogelijk moeten vertrekken, gaan Smit en zijn drie medebestuurders over tot het ontslag van Ten Berge, die eerder dit jaar juist door Smit was aangesteld. Als reden geeft FC Volendam een "algeheel disfunctioneren op zijn portefeuilles en geen openheid richting de club over zaken die essentieel zijn voor goed bestuur".

Moddergooien tussen Smit en rvc

Het bestuur van Volendam moet volgens de raad van commissarissen weg omdat het voortbestaan van de club in gevaar is. Voor het lopende seizoen zou een tekort van 2,3 miljoen euro dreigen, terwijl Volendam een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro heeft.

"Het bestuur heeft ons, ondanks herhaaldelijke verzoeken om herstelplannen aan ons te overleggen, niet weten te overtuigen dat deze problemen worden opgelost", aldus rvc-voorzitter Jaap Veerman eerder deze week.

Smit liet via X (voorheen Twitter) weten dat er helemaal geen sprake is van een zorgelijke financiële situatie bij Volendam. Hij schetst zelfs een positief overall resultaat van ruim 3 miljoen. "Ik laat me niet voor leugenaar uitmaken."

Ook penningmeester Corn Veerman spreekt de cijfers van de rvc tegen. Volgens hem zal de club dit seizoen niet met een verlies, maar juist positief afsluiten met een bedrag tussen de 2,5 en 3,5 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl