b
NOS Voetbal

Rvc Volendam: Jan Smit moet weg omdat voortbestaan voetbalclub in gevaar is

Het voortbestaan van voetbalclub FC Volendam is in gevaar en daarom moeten voorzitter Jan Smit en het voltallige bestuur weg. Dat stelt de raad van commissarissen van de Volendamse club in een reactie op het bericht van de zanger eerder deze week, waarin hij aangaf dat hij moet vertrekken.

Volgens de rvc heeft Volendam op dit moment een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro. Voor het lopende seizoen dreigt een tekort van 2,3 miljoen euro.

Herhaaldelijke verzoeken

"Het bestuur heeft ons, ondanks herhaaldelijke verzoeken om herstelplannen aan ons te overleggen, niet weten te overtuigen dat deze problemen worden opgelost", aldus rvc-voorzitter Jaap Veerman. "Inmiddels blijkt daarnaast binnen de directie sprake van dusdanig uiteenlopende visies waardoor het functioneren van de voltallige directie als team ernstig te wensen overlaat."

Smit liet via X (voorheen Twitter) weten dat er helemaal geen sprake is van een zorgelijke financiële situatie bij Volendam. Hij schetst zelfs een positief overall resultaat van ruim 3 miljoen. "Ik laat me niet voor leugenaar uitmaken."

Ook penningmeester Corn Veerman spreekt de cijfers van de rvc tegen. Volgens hem zal de club dit seizoen niet met een verlies, maar juist positief afsluiten met een bedrag tussen de 2,5 en 3,5 miljoen euro.

Carel Eiting bij Volendam

Dat de rvc een verlies van 2,3 miljoen euro aankondigt, komt volgens Veerman omdat ze in die cijfers de transferinkomsten van oud-spelers Micky van de Ven (Spurs), Carel Eiting (Twente) en Derry John Murkin (Schalke 04) niet meenemen.

In totaal gaat het volgens Veerman om een bedrag van 5,7 miljoen dat verder kan oplopen als Twente zich bijvoorbeeld plaatst voor de Conference League.

Smit vreesde eerder al dat er meer ontslagen zullen volgen. "Het wachten is straks alleen nog op het ontslag van de mannen die onze dromen hebben verwezenlijkt in woord en daad: Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur hoofd opleidingen Ruben Jongkind."

Smit en zijn vier medebestuurders zijn uitgenodigd voor een buitengewone vergadering op donderdag om hun zienswijze toe te lichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl