NOS Voetbal

Rvc Volendam bekrachtigt ontslag Smit en bestuur: 'Toch moeilijke beslissing'

Ontslag bestuur FC Volendam is een feit: 'Formaliteit, maar toch moeilijke beslissing'

Jan Smit is niet langer voorzitter van FC Volendam. De raad van commissarissen van de voetbalclub heeft donderdagavond tijdens een buitengewone vergadering het ontslag van het bestuur bekrachtigd. Jan Smit en zijn medebestuursleden waren daar niet aanwezig.

Na de vergadering wilde Jaap Veerman, voorzitter van de raad van commissarissen, het besluit nog niet toelichten. Dat doet hij vrijdagochtend op een persconferentie. Wel liet Veerman weten dat het "toch een hele moeilijke beslissing was". "Als het dorp voelt wat ik voel, dan is het heel erg."

'Kalkoen niet naar kerstmaal'

Smit, penningmeester Corn Veerman, Hans Bond (technische zaken) en Gerben Matroos (commerciële zaken) waren door de rvc uitgenodigd om hun zienswijze toe te lichten, maar het viertal besloot daar geen gebruik van te maken. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal", liet de zanger donderdagmiddag al weten via social media.

Jan Smit

Volgens de raad van commissarissen kwam onder het bestuur het voortbestaan van de voetbalclub in gevaar. De club heeft op dit moment een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro en volgens de rvc bedraagt het verwachte tekort over het lopende seizoen 2,3 miljoen euro. Smit bestreed dat.

Volgens Smit is het nu wachten op het ontslag "van de mannen die onze dromen hebben verwezenlijkt in woord en daad: Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur hoofd opleidingen Ruben Jongkind."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl