NOS Nieuws

Staat verkoopt opnieuw aandelen ABN Amro, belang naar 40 procent

De Nederlandse overheid zet opnieuw een deel van zijn belang in ABN Amro in de verkoop. Het plan is de komende periode nog eens 9,5 procent van de aandelen van de hand te doen. Daarmee daalt het staatsbelang in ABN Amro naar 40 procent.

De verkoop van de aandelen loopt via een divisie van Bank of America Merrill Lynch. Opmerkelijk is dat de staat in een persbericht meldt dat er mogelijk nog meer aandelen worden verkocht tijdens dit proces.

"Andere verkoopopties, mochten deze zich voordoen, worden opgehouden", zo staat in het persbericht van NLFI, de instelling die sinds de kredietcrisis namens de overheid aandeelhouder is in ABN Amro en de Volksbank. De verkoop staat open voor partijen die bijvoorbeeld grote delen aandelen zouden willen overnemen en ook kan ABN Amro zelf nog de eigen aandelen terugkopen.

In september verkocht de overheid voor het eerst in jaren weer aandelen van ABN Amro. Na vijftien jaar zakte het staatsaandeel in de bank voor eerst onder de 50 procent. Minister Kaag van Financiën meldde in oktober dat de schatkist vermoedelijk een verlies zal lijden op de nationalisatie van ABN Amro. Het aandeel van de bank is al lange tijd lager dan tijdens de beursgang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl