NOS VoetbalAangepast

Van 't Schip blij met terugkeer Brobbey tegen Marseille: 'Meer competitie in selectie'

Van 't Schip blij met vorm laatste weken: 'Maar Marseille kwalitatief beter'

Het Europa League-duel Ajax-Olympique Marseille (3-3) was een paar weken geleden een trainersnachtmerrie. Voor voetbalfans heerlijk om naar te kijken, maar vervelend voor coaches. Aan beide kanten lag het volledig open, de ene fout volgde op de andere.

Morgen is de terugwedstrijd en bij beide clubs staat er inmiddels een andere trainer aan het roer. Bij Ajax is dat John van 't Schip, bij Olympique Marseille de Italiaan Gennaro Gattuso.

Van 't Schip hoopt dat Ajax de goede lijn doorzet na de 5-0 overwinning op Vitesse van afgelopen weekend, al weet hij dat Marseille van een ander niveau is. "Elke wedstrijd is anders. Ook tegen Vitesse deden we dingen die we niet moesten doen. Daar heb ik ze op aangesproken. Marseille is kwalitatief beter. Vergeleken met de vorige wedstrijd moeten we het achterin dicht houden, maar ook kansen creëren."

Hoofdpijn Gatusso

Gatusso, opvolger van de opgestapte Marcelino, denkt dat Ajax er onder Van 't Schip goed voor staat. "Het is een totaal ander Ajax. Ze kunnen je flinke hoofdpijn bezorgen. Ze beschikken over een hoop toptalenten en zetten hoog druk, met spelers in beweging."

"Het wordt een hele lastige wedstrijd voor ons. Op dit moment zijn ze aanvallend erg sterk. Brighton heeft normaalgesproken verreweg het meeste balbezit, maar laatst tegen Ajax maar 47 procent. Dat is volgens mij de eerste keer dat dat een ploeg van Roberto de Zerbi is overkomen."

Gattuso over Ajax: 'Sinds Van 't Schip ploeg om hoofdpijn van te krijgen'

Spits Brian Brobbey keert bij Ajax weer terug na een blessure. Van 't Schip vind dat Brobbey het goed heeft gedaan, maar ook Chuba Akpom is de laatste weken in vorm getuige zijn vijf doelpunten in de laatste vier wedstrijden. Van 't Schip: "Er zit meer competitie in de selectie, daar willen we naartoe. Alleen maar beter voor het team."

Hato voelt zich goed

Wie gaat spelen morgen laat Van 't Schip in het midden. Jorrel Hato zal ongetwijfeld weer in de basis staan. De nog altijd pas 17-jarige verdediger, die onlangs debuteerde in het Nederlands elftal, maakte tegen Vitesse zijn eerste doelpunt en speelt dit seizoen zowat alles. Toch heeft hij geen probleem met zijn fitheid: "Ik voel me goed, op dit moment heb ik geen last van overbelasting."

Dat Ajax in de eredivisie slechts achtste staat, verbaast Gattuso. "Het is een goed georganiseerde ploeg en dat ze zo laag staan, vind ik dan ook moeilijk voor te stellen."

In de Europa League is Marseille koploper in de groep met acht punten, Ajax staat laatste met twee punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl