NOS Nieuws

Politie: genoeg aanwijzingen voor brandstichting gemeentehuis Soest

De politie gaat ervan uit dat de brand die begin deze week woedde in het gemeentehuis van Soest is aangestoken. Een woordvoerder zegt dat daar voldoende aanwijzingen voor zijn.

Het vuur dat in de nacht van maandag op dinsdag korte tijd woedde, was snel onder controle. Gisteren was het vermoeden al dat de brand was aangestoken, de politie onderzocht in ieder geval die optie.

Op dit moment worden camerabeelden uit de omgeving bekeken. Getuigen die denken iets gezien te hebben, kunnen zich bij de politie melden. De politie hoopt ook dat mensen met een camera aan huis of een deurbelcamera zich melden.

Er zijn vandaag nog geen tips binnengekomen. Ook over een mogelijk motief voor de brandstichting is nog niets bekend.

Schade

De brand in het gemeentehuis heeft tot veel schade geleid. Vooral de balieruimte en de kantoren van burgerzaken zijn getroffen, vertelde burgemeester Metz bij RTV Utrecht.

De afdeling burgerzaken blijft nog een week dicht. "Inwoners die deze week een afspraak hadden gepland, worden gebeld om die te verplaatsen. Bij spoed probeert de gemeente een oplossing te vinden", zegt een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente zei eerder al dat er niemand in het gemeentehuis aanwezig was tijdens de brand. Ook zijn er geen paspoorten of andere waardevolle documenten verloren gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl