De politie en brandweer doen onderzoek bij het gemeentehuis in Soest
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Brand in gemeentehuis Soest mogelijk aangestoken

De politie is een onderzoek begonnen naar mogelijke brandstichting in het gemeentehuis van Soest afgelopen nacht. Er is veel schade veroorzaakt, daarom is het onduidelijk wanneer het gemeentehuis weer volledig open kan. De politie roept getuigen met videomateriaal op zich te melden.

Het vuur, dat rond middernacht korte tijd woedde en snel onder controle was, heeft veel rook- en roetschade veroorzaakt. Mogelijk ging aan de brand een ontploffing vooraf, meldt de politie.

Volgens burgemeester Metz zijn vooral de balieruimte en de kantoren van burgerzaken getroffen. Door de brand kan een groot deel van het gemeentehuis niet worden gebruikt. Op dit moment kan alleen de zuid-westvleugel van het gebouw open, schrijft RTV Utrecht.

Afdeling burgerzaken

Vanwege de brand blijft de afdeling burgerzaken deze week dicht. "Inwoners die deze week een afspraak hadden gepland worden gebeld om die te verplaatsen", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Als iets spoed heeft probeert de gemeente een oplossing te vinden."

Volgens de gemeente was er niemand in het gemeentehuis aanwezig tijdens de brand. Ook zijn paspoorten en andere waardevolle documenten en gegevens niet verloren gegaan.

De politie doet onderzoek naar de brand.

Advertentie via Ster.nl