De brand was snel onder controle
NOS NieuwsAangepast

Gemeentehuis Soest gesloten na brand, gevolgen voor dienstverlening

In het gemeentehuis van Soest heeft rond middernacht korte tijd een brand gewoed. Ondanks dat de brand snel onder controle was, is er veel schade, zegt de veiligheidsregio. Het gemeentehuis blijft vandaag gesloten.

Volgens burgemeester Rob Metz van de gemeente Soest zijn vooral de balieruimte en de kantoren van burgerzaken getroffen. "Het was gelukkig snel geblust. Maar binnen was het een grote puinhoop", zegt hij tegen RTV Utrecht. "De entree en de afdeling burgerzaken is één grote open hal, de rook heeft zich daar verspreid."

Dankzij branddeuren heeft een groot deel van het kantoorgedeelte geen rookschade, zegt Metz. "Maar de kantoren van de wethouders en de raadzaal zijn niet te gebruiken."

Afspraken op gemeentehuis afgezegd

Vanwege de brand worden afspraken bij burgerzaken voor vandaag afgezegd. Medewerkers van het gemeentehuis zijn ingelicht dat ze vandaag thuis moeten werken. "In het geval als mensen op korte termijn een paspoort nodig hebben om te reizen, zullen we noodoplossingen bedenken. Het klantencontactcentrum zal telefonisch vanuit huis werken", aldus de burgemeester.

Over materiële schade kon Metz nog niet veel zeggen. Volgens de burgemeester is een deel van het plafond naar beneden gekomen en liggen er een hoop ramen uit. "Ik zag dat er wat apparatuur kapot is, dat is vervangbaar. Experts van de verzekeraar zijn daar nu naar aan het kijken, dan zal er over de oorzaak ook meer duidelijk worden."

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. "Daar kan ik niets concreets over zeggen, daar is het nog te vroeg voor", aldus Metz. De politie doet onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl