NOS Voetbal

Stengs baalt van verloren uitwedstrijden Feyenoord: 'Daar hebben we het laten liggen'

Feyenoord heeft er niet voor kunnen zorgen dat het ook na de winterstop in actie komt in de Champions League. Na een 1-3 thuisnederlaag spelen de Rotterdammers na de winterstop in de Europa League, waar eerst een tussenronde wacht.

"We hebben het laten liggen in de uitwedstrijden", zegt Calvin Stengs op de persconferentie na afloop. "Bij Atlético en Lazio waren we de betere partij, maar hadden we meedogenlozer moeten zijn. Vandaag was Atlético gewoon sterker dan wij."

Dat was zijn trainer, Arne Slot, met hem eens. "Ik kan niet zeggen dat we onverdiend verloren hebben. Het vervelende is dat vandaag de minste wedstrijd van de vijf was. Als je een resultaat haalt bij Atlético of Lazio, al is het maar een gelijkspel, dan wordt het makkelijker. Maar je kunt ook zeggen dat je aan het eind van de rit niet goed genoeg bent."

Slot na verlies tegen Atlético: 'Onze minste wedstrijd in de Champions League'

Stengs zag nog wel kansen voor zijn ploeg. "Zij maakten wel het spel, maar als Gimenez na de rust de 1-1 maakt, is het een hele andere wedstrijd. Maar dan valt er daarna een wereldgoal en dan voel je dat het lastig wordt."

Volgens de middenvelder was Antoine Griezmann een van de uitblinkers aan Spaanse zijde. "Die wil je zo min mogelijk aan de bal hebben, maar je weet dat hij gaat zwerven. Ze vonden hem uiteindelijk vaak en hij kon zo veel het spel verleggen."

Slot zag buiten de aanvaller sowieso een heel sterk Atlético. "Zij stonden vandaag wel serieus aan. Je ziet hoe makkelijk zij de ballen direct doorspelen en het tempo omhoog kunnen gooien. Dan kunnen ze ook wel echt op een ander niveau spelen dan wij."

'Zuur dat we eruit ligggen'

Voor Feyenoord zit het Champions League-voetbal er nu op. "Het is zeker zuur dat we eruit liggen, dat de campagne nu ophoudt", zegt Stengs. "Na de winterstop komen we in actie in de Europa League, dat is voor Feyenoord ook niet zo normaal", besluit Slot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl