NOS Sport

Masia wereldkampioen Moto3, Veijer week na eerste zege tiende in Qatar

Een week na zijn historische eerste grandprixzege heeft Collin Veijer geen grote rol van betekenis kunnen spelen bij de Grote Prijs van Qatar. De motorcoureur finishte als tiende en zag de Spanjaard Jaume Masia wereldkampioen worden door te winnen in Lusail.

De 23-jarige Masia bleef David Alonso en Deniz Öncü na een spannende en zenuwachtige race nipt voor. Zijn naaste achtervolger, de Japanner Ayumu Sasaki, finishte als zesde en kan de achterstand op Masia niet meer overbruggen. Volgend weekend wordt het seizoen afgesloten in Valencia.

Jaume Masia

Masia startte op de tiende plaats, maar meldde zich op tijd voorin om de aanval op de weggereden Sasaki te openen. Toen Sasaki was teruggehaald, trok Masia de omvangrijke kopgroep, waar ook Veijer lang deel vanuit maakte, uit elkaar. De Spanjaard controleerde de slotfase en kon na de finish zijn wereldtitel vieren.

Veijer, in de elfde ronde nog in de voorste gelederen, zakte weg toen de kopgroep uiteenviel en kwam uiteindelijk als tiende over de streep.

Italiaans feestje bij MotoGP

Fabio Di Giannantonio boekte zijn eerste grandprixzege in de MotoGP. De Italiaan ging in Qatar met nog drieënhalve ronde te gaan voorbij landgenoot en klassementsleider Francesco Bagnaia.

Fabio Di Giannantonio

Bij een felle tegenaanval raakte Bagnaia even van de baan, maar hij kwam vervolgens wel als tweede over de streep en deed daarmee goede zaken voor het wereldkampioenschap.

De regerend kampioen breidde zijn voorsprong op Jorge Martin flink uit. De Spanjaard won op zaterdag de sprintrace, maar kon het Bagnaia op zondag niet moeilijk maken. Martin finishte als tiende en heeft met nog een race te gaan 21 punten achterstand op de Italiaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl