NOS SportAangepast

Verrassende uitslagen mannenhockey; Den Bosch spant kroon met sensationele comeback

Den Bosch stunt met late gelijkmaker tegen koploper Pinoké

De hockeyers van Den Bosch hebben in de Tulp Hoofdklasse in een aantrekkelijk duel gestunt met een gelijkspel (4-4) bij koploper Pinoké. De landskampioen stond halverwege met 3-1 voor en leek na de 4-1 de zege al binnen te hebben, maar konden een opmerkelijke comeback van de bezoekende ploeg niet afwenden.

Den Bosch bleef knokken en dat werd beloond. De late gelijkmaker van Koen Bijen was tekenend voor de manier waarop Den Bosch erin bleef geloven. Hij drukte, zonder een keiharde voorzet goed te kunnen zien, zijn stick op het juiste moment tegen de grond om binnen te kunnen tikken.

De blijdschap spatte ervan af bij de 25-jarige Bijen: "Ik wist dat het nog een minuut was en dat we dus een resultaat haalden tegen de kampioen. Daar zijn we heel blij mee", zei Bijen.

Vrouwen Den Bosch als koploper winterstop in

Ook bij de vrouwen stond de wedstrijd Den Bosch-Pinoké op het programma. Door een eenvoudige 0-4 zege gaat Den Bosch als koploper de winterstop in. SCHC bleef wel in het spoor van Den Bosch door met 2-1 van Bloemendaal te winnen.

Hockeysters Den Bosch met eenvoudige zege op Pinoké de winterstop in

Ook in Den Haag, waar de mannen van Bloemendaal op bezoek gingen bij Klein Zwitserland, vielen acht treffers. Thierry Brinkman was de grote man bij Bloemendaal in de 3-5 zege. Met drie treffers zorgde Brinkman dat Klein Zwitserland na tweemaal teruggekomen te zijn van een achterstand, toch verslagen werd.

Schaerweijde zette zijn opmars voort door verrassend te winnen in en tegen Rotterdam (0-1). De Australiër Patrick Coates was trefzeker uit een strafcorner en zorgde zo dat voormalig hekkensluiter Schaerweijde aansluiting vond bij de middenmoot.

De vrouwen van Den Bosch hadden wat recht te zetten na het puntenverlies van vorige week in Tilburg (1-1) . De voorhoede toonde tegen Pinoké weer in goede vorm te zijn, halverwege stond er al een riante 0-3 voorsprong op de borden.

Hele voorhoede trefzeker

Ook bij strafcorners toonde Den Bosch sterke verbetering. Tegen Pinoké leverden twee strafcorners twee treffers. Na een goedgeplaatste strafcorner van Frédérique Matla (0-1) werden mede-aanvallers Maartje Krekelaar en Joosje Burg vrij voor het doel gezet voor de 0-2 en 0-3.

Bij Den Bosch speelt sinds dit seizoen ook het toptalent Charlotte Englebert. Voor de 22-jarige Belgische ging een nieuwe hockeywereld open in Den Bosch. Bekijk hier een reportage:

Toptalent Englebert thuis bij Den Bosch: 'Op het veld bitches, erbuiten heel lief'

Krekelaar tekende uit de rebound van de tweede Bossche strafcorner ook nog voor de 0-4.

Pinoké kwam er met name in het derde kwart soms goed uit, maar kwam niet tot scoren tegen Den Bosch-goalie Josine Koning, die deze week hoorde genomineerd te zijn voor de prijs van beste keeper van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl