Ondanks kansenregen kunnen hockeysters Den Bosch niet winnen in Tilburg

Den Bosch heeft verassend gelijkgespeeld tegen Tilburg in de Tulp Hoofdklasse (1-1). Ondanks een kansenregen voor de koploper ging de middenmoter met een punt aan de haal in de Brabantse derby. De sterk spelende Ierse keepster Ayeisha McFerran bleek amper te passeren.

Den Bosch blijft koploper, maar geeft SCHC wel de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Tilburg blijft op de achtste plek staan.

Tilburg kwam op voorsprong via Louise Versavel, die een strafcorner verzilverde. Het was alweer het vijfde doelpunt dit seizoen van de Belgische international.

Den Bosch ging op zoek naar het antwoord, maar drie strafcorners leverden niet de gewenste gelijkmaker op. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Maartje Krekelaar tipte binnen uit de vierde strafcorner van Sanne Koolen. Het was voor Krekelaar haar zevende doelpunt van het seizoen.

Uitblinkende McFerran

In een van beide kanten slordige tweede helft weerhield Tilburg-keepster McFerran Den Bosch van het scoren. Eerst redde ze bij een strafcorner van Frédérique Matla en daarna twee keer op een inzet van Charlotte Englebert en eenmaal Maartje Krekelaar.

Ook Tilburg kreeg nog wat mogelijkheden. Na een afgeslagen strafcorner van Den Bosch was het in de counter vijf tegen twee, maar verdediger Koolen kon de bal simpel afpakken.

Den Bosch stapelde in de slotfase strafcorner op strafcorner. In korte tijd mocht de ploeg vijf keer aanleggen. De laatste daarvan was een variant, maar Imme van der Hoek pushte de bal in het zijnet.

De druk op Tilburg nam toe. Pleun van der Plas kreeg een flinke mogelijkheid, maar haar inzet zeilde ook voorlangs het doel van Tilburg. De thuisploeg vocht op het tandvlees naar het gelijkspel en juichte opgelucht na de laatste toeter.