Hockeysters Den Bosch winnen topper tegen Amsterdam, SCHC evenaart record

Hockeysters Den Bosch winnen topper tegen Amsterdam

De hockeysters van Den Bosch hebben in de hoofdklasse de topper gewonnen van Amsterdam. De koploper was op eigen veld met 2-1 te sterk voor de regerend landskampioen.

De wedstrijd in de tiende speelronde was een herhaling van de halve finales van de play-offs van afgelopen seizoen. Amsterdam schakelde Den Bosch toen uit na een dubbele ontmoeting.

Babs Reijnen zette Den Bosch met wat fortuin na veertien minuten op 1-0 toen haar voorzet via de stick van Sabine Plönissen in het doel belandde. Michelle Fillet zorgde vervolgens in het tweede kwart voor de snelle gelijkmaker van Amsterdam.

Joosje Burg bezorgde Den Bosch in het derde kwart de winst door na een mislukte strafcorner alsnog te scoren. Den Bosch slaat dankzij de overwinning een gat van vijf punten met Amsterdam op de ranglijst.

SCHC evenaart record

SCHC steeg naar de tweede plaats na een uitzege op HDM (2-3). De vice-kampioen van afgelopen seizoen bleef voor de 35ste keer op rij ongeslagen in een uitduel en evenaarde daarmee het record van Den Bosch tussen 2019 en 2022.

SCHC-speelster Xan de Waard

Xan de Waard en twee goals van Pien Dicke bezorgden SCHC de overwinning. Jip Dicke (de zus van de hiervoor genoemde SCHC-speelster) nam de twee goals van HDM voor haar rekening.

Pieters helpt Kampong aan zege

Bij de mannen sloten Kampong en Bloemendaal de achtste hoofdklassespeelronde af met een thuisoverwinning.

De club uit Utrecht gaf thuis tegen Amsterdam een 2-0 voorsprong weg, maar stelde in het vierde en laatste kwart de winst alsnog veilig door goals van Terrance Pieters, Jip Janssen en Boet Phijffer: 5-2.

Terrance Pieters (in het blauw) op 24 september tijdens de competitiewedstrijd tussen Kampong en HCKZ

Bloemendaal was op eigen veld een klasse beter dan nieuwkomer Laren (5-2). De bezoekers konden aanvankelijk goed meekomen met de thuisploeg en kwamen dankzij Sam Vlasman na 26 minuten op 2-2.

De thuisploeg schrok wakker en nog voor het einde van het tweede kwart leidde Bloemendaal alweer met 4-2 door goals van Thierry Brinkman en Dennis Warmerdam, die in het vierde kwart ook nog de 5-2 maakte.

Zaterdag stonden er al vier duels op het programma, met een hoofdrol voor Jeroen Hertzberger. De aanvaller van Rotterdam was tweemaal trefzeker tegen HDM en werd daarmee topscorer aller tijden van de hoofdklasse.