NOS SportAangepast

Hockeyers Oranje-Rood en hockeysters Den Bosch overtuigen met grote scores

Hockeyers Oranje-Rood blijven in spoor Pinoké door ruime winst

De hockeyers van Oranje-Rood hebben met grote cijfers van Rotterdam gewonnen: 6-3. Daardoor blijft Oranje-Rood als nummer twee in de Tulp Hoofdklasse in het spoor van koploper Pinoké.

Ook de hockeysters van Den Bosch boekten een grote overwinning. Het werd 6-1 tegen Amsterdam.

Maartje Krekelaar scoort drie keer voor Den Bosch

Oranje-Rood verloor vorige week nog de topper van Pinoké en moest dus voorlopig even genoegen nemen met de tweede plaats. Om niet verder achterop te raken, moest er tegen het Rotterdam van Jeroen Hertzberger niet weer verloren worden.

De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg. Het was Thibeau Stockbroekx die na zes minuten al van dichtbij raak tikte. De gelijkmaker volgde snel via Timme van der Heijden, maar de Belg Stockbroekx besloot met een solo ook voor de 2-1 te tekenen.

De Eindhovense ploeg was behoorlijk effectief, want de derde kans van de wedstrijd zat er ook in. Gijs van Merriënboer sleepte een strafcorner in de hoek van het doel. En voor de rust lag de volgende treffer ook al in het netje. De Nieuw-Zeelander Same Lane benutte ook de vierde kans.

Diezelfde Lane maakte na rust de 5-1 en Van Merriënboer maakte ook zijn tweede treffer. In het laatste kwart scoorde Hertzberger nog twee keer voor Rotterdam, maar veel dichterbij kwam de ploeg van trainer Robin Rösch niet meer. Rotterdam staat nu vijfde op de ranglijst.

Kampong strijdt in de Tulp Hoofdklasse ook mee om de play-offs voor de landstitel aan het einde van het seizoen. De ploeg zette die ambities kracht bij door zondag met 0-4 te winnen bij HGC. En daarmee profiteerde de Utrechtse ploeg van nederlagen van Rotterdam en Klein Zwitserland.

Drie treffers in het duel met HGC werden gemaakt door Jip Janssen, die nu op tien goals staat.

Den Bosch nieuwe koploper

De hockeysters van Den Bosch hebben in de Tulp Hoofdklasse de koppositie overgenomen van rivaal Amsterdam. Dankzij een 6-1 overwinning bij Rotterdam liep de Bossche ploeg twee punten uit op de regerend landskampioen.

Titelhouder Amsterdam en 21-voudig kampioen Den Bosch ontliepen elkaar in de eerste helft van de competitie nog nauwelijks. Amsterdam was koploper met evenveel punten als Den Bosch, maar zaterdag liet de ploeg dure punten liggen in het duel met middenmoter Kampong (0-0).

Den Bosch maakte op bezoek bij nummer tien Rotterdam geen fout. Via Babs Reijnen en Maartje Krekelaar kwam de ploeg uit Brabant al snel op 2-0. Rotterdam deed voor rust nog wel iets terug - Amber van den Dijssel maakte de 2-1 uit een strafcorner - maar in de tweede helft walste Den Bosch over de thuisploeg heen.

Met treffers van opnieuw Krekelaar (twee stuks), Reijnen en Joosje Burg werkte de ploeg verder aan het doelsaldo.

Ook ruime zege SCHC

Ook SCHC kwam dichter bij de landskampioen uit de hoofdstad dankzij een 6-0 zege op Oranje-Rood. Yibbi Jansen had met vier treffers uit strafcorners een groot aandeel in de zege. De ploeg uit Bilthoven staat derde en is nummer twee Amsterdam tot één punt genaderd.

Vanuit Nederland wordt gepionierd met grootschalig onderzoek naar het sporthart. Op initiatief van sportkoepel NOC*NSF en diverse ziekenhuizen zijn de harten van inmiddels zeshonderd Nederlandse topsporters intensief doorgelicht. We vertellen het verhaal door de ogen van hockeyer Roel Bovendeert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl