Martín op het circuit van Qatar
NOS Sport

Martín wint sprintrace van Qatar, pakt belangrijke punten in strijd wereldtitel

Motorcoureur Jorge Martín heeft twaalf belangrijke punten bijgeschreven in de strijd om het wereldkampioenschap in de MotoGP. De 25-jarige Spanjaard won zaterdag de sprintrace voor de Grand Prix van Qatar en heeft zijn achterstand op Francesco Bagnaia, koploper in de WK-stand, daarmee gehalveerd. Die bedraagt nu zeven punten.

Zondag wordt de hoofdrace verreden op het Losail International Circuit. Martín start daarin vanaf de vijfde plek, Bagnaia begint op plek vier. Volgende week staat de laatste grand prix van het seizoen op het programma. Die wordt traditioneel verreden op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia.

De strijd om de wereldtitel wordt net als vorig jaar in Valencia beslist. Toen kroonde Bagnaia zich na de laatste race van het seizoen tot wereldkampioen.

Binnendoor

Martín passeerde de Italiaanse Bagnaia tijdens de sprintrace met nog tien ronden te gaan op fraaie wijze binnendoor, waardoor hij de derde plek overnam. Vlak daarvoor waren drie coureurs ten val gekomen.

Martín nam vervolgens de koppositie over en had in de slotfase alleen Fabio Di Giannantonio nog vlak achter zich. Het was in de laatste ronde wachten op een aanval van Di Giannantonio, maar de 25-jarige Italiaan besloot het risico niet te nemen.

Martín kwam na elf ronden 0,067 seconden eerder over de finish. Luca Marini, die zondag vanaf poleposition vertrekt, pakte de laatste podiumplaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl