NOS Voetbal

Dumfries speelt morgen vijftigste interland voor Oranje: 'Niet durven dromen'

Dumfries met vertrouwen richting duel met Ierland: 'Kom maar op'

Uitkomen voor het Nederlands elftal, daar heeft Denzel Dumfries als kleine jongen vaak van gedroomd. Maar vijftig interlands spelen? Dat had hij nooit kunnen bedenken, vertelt de inmiddels 27-jarige verdediger een dag voor het belangrijke EK-kwalificatieduel met Ierland.

Zaterdagavond kan hij de mijlpaal bereiken, als Oranje zich in de Johan Cruijff Arena definitief kan plaatsen voor het EK van volgend jaar. "Vijftig had ik niet durven dromen", zegt Dumfries. "Ik voel me zeer vereerd."

Wingback

De rol van Dumfries is niet slechts in een getal samen te vatten. De laatste jaren ontwikkelde de verdediger zich tot volwaardige wingback, gevaarlijk opkomend op de helft van de tegenstander en regelmatig goed voor een assist of doelpunt. "Zo had ik het niet bedacht. Vroeger was ik daar helemaal niet mee bezig", legt hij uit.

"Ik was meer bezig met het verdedigen. Op een gegeven moment groei je erin. Dan weet je welke momenten je moet kiezen, word je steeds gevaarlijker en begin je te zien wanneer de ruimtes vallen."

Internazionale

Na het vorige EK verruilde Dumfries de eredivisie voor de Serie A om te gaan voetballen bij Internazionale, momenteel koploper van de competitie. "Ik ben daar heel erg op mijn plek. Een mooie stad, fantastische fans. Ik voel me er met mijn gezin thuis en ben trots dat ik mag spelen bij zo'n mooie club."

Enkele maanden voor zijn komst vierde Internazionale het negentiende landskampioenschap in de clubgeschiedenis. In het shirt van de 'Nerazzurri' kwam hij de afgelopen seizoenen tot een tweede en derde plek in de Serie A. En dus ontbreekt er nog iets op het verlanglijstje van Dumfries, ondanks interesse van andere clubs.

"We hebben de duidelijke doelstelling om het kampioenschap binnen te halen. Dat is waarop ik gefocust ben."

Denzel Dumfries tijdens het EK-kwalificatieduel met Griekenland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl