Geertruida op de training van woensdag
NOS Voetbal

Nog meer verdedigende kopzorgen voor Koeman: ook Geertruida valt af

Een dag nadat Jeremie Frimpong het trainingskamp van het Nederlands elftal heeft verlaten, is ook Lutsharel Geertruida geblesseerd vertrokken uit Zeist.

De verdediger van Feyenoord liep net als Frimpong gisteren tijdens de training een blessure op. Bij Frimpong was direct duidelijk dat hij het trainingskamp zou verlaten, de situatie van Geertruida werd nog even aangekeken. Maar na medisch onderzoek vanochtend is gebleken dat ook hij niet inzetbaar is voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden.

Met het wegvallen van Frimpong en Geertruida groeien de verdedigende kopzorgen van bondscoach Ronald Koeman. Achterin heeft hij nog de beschikking over aanvoerder Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Quilindschy Hartman, Daley Blind, Jorrel Hato, Stefan de Vrij en Jordan Teze, die werd opgeroepen na het vertrek van Frimpong.

Oranje speelt morgen in Amsterdam tegen Ierland en dinsdag in Faro tegen Gibraltar.

Koeman heeft voor Geertruida geen vervanger opgeroepen, waardoor de selectie nu uit 22 spelers bestaat. Van de oorspronkelijke selectie van 25 man vielen na het afgelopen weekeinde verdediger Nathan Aké en de aanvallers Brian Brobbey en Steven Bergwijn wegens blessures af.

Voordat Koeman de selectie bekend had gemaakt, was ook al duidelijk dat hij in de achterste linie niet de beschikking had over de geblesseerde Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Sven Botman en Micky van de Ven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl