De Nederlandse waterpolovrouwen bij het WK in Fukuoka
NOS Sport

Eindhoven vervangt Israëlische stad Netanya als gastheer EK waterpolo vrouwen

Het EK waterpolo voor vrouwen wordt komend jaar in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven gehouden.

Het toernooi, dat van 5 tot en met 13 januari op de kalender staat, zou oorspronkelijk in het Israëlische Netanya plaatsvinden, maar vanwege de oorlog moest de Europese zwembond in allerijl op zoek naar een alternatief.

Het mannentoernooi zou ook in Israël worden gespeeld en moest dus eveneens verplaatst worden. Dat EK is nu aan Kroatië toegewezen.

"We willen onze verantwoordelijkheid nemen om in deze noodsituatie de internationale waterpolosport een helpende hand te bieden", verklaart Hayke Veldman, voorzitter van de Nederlandse zwembond KNZB. "Het kwalificatietraject voor het WK, in februari in Doha, en de Olympische Spelen van Parijs kan op deze manier gewoon doorgaan."

In 2012 was Eindhoven ook al eens gastheer van het EK waterpolo.

Oranje al zeker van WK en Spelen

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op basis van de gewonnen wereldtitel in Fukuoka al zeker van het WK in Doha (2-18 februari) én de Spelen van Parijs. Datzelfde geldt voor Spanje, dat in Fukuoka de finale van Oranje verloor.

In Eindhoven ligt er nog wel een ticket voor Parijs klaar voor de ploeg die als hoogste eindigt. Daarbij telt het resultaat van Nederland en Spanje niet mee. Ook zijn er nog drie startbewijzen voor Doha te verdienen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl