Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Sinner redt Djokovic door zege op Rune: beiden naar laatste vier ATP Finals

Novak Djokovic is bij de ATP Finals in Turijn ontsnapt aan een zeldzame tweede nederlaag op rij. De mondiale nummer één verkeert niet in optimale vorm, maar kon na drie sets tegen Hubert Hurkacz toch met een lach van de baan. Djokovic won met 7-6 (1), 4-6, 6-1.

Tegen middernacht kon de Serviër bovendien opgelucht ademhalen, omdat Jannik Sinner, de Italiaan die dinsdag van Djokovic had gewonnen en al geplaatst was voor de halve finales, Holger Rune klopte. Daardoor eindigde de zesvoudig toernooiwinnaar als tweede in de groep, goed voor een plek bij de laatste vier.

Tegen Hurkacz, ingestroomd als vervanger van de geblesseerde Stefanos Tsitsipas , moest Djokovic het twee sets lang hebben van hard werken en hopen op servicefouten van het Poolse kanon.

Hubert Hurkacz

Dat bracht hem in de eerste set, waarin beide spelers hun servicegames behielden, tot een tiebreak waarin Djokovic profiteerde van de haperende service van de Pool. In de tweede set sloeg Hurkacz genadeloos terug en had hij aan een break genoeg om de stand in sets gelijk te trekken.

Vervolgens toonde Djokovic zijn klasse. Hij kreeg in de derde set op 2-1 pas voor de tweede keer in de wedstrijd breekkansen, maar benutte die nu wel. Daarna stoomde de titelverdediger door en liet hij Hurkacz, negende van de wereld, kansloos.

Sinner schiet te hulp

Daarna was het afwachten geblazen voor de 36-jarige routinier. Zou Sinner hem te hulp schieten of was het einde verhaal op het officieuze WK? De Italiaan deed voor eigen publiek wat er van hem verwacht werd, al ging dat niet zonder slag of stoot: 6-2, 5-7, 6-4.

Jannik Sinner

Met flitsend spel en fenomenale returns snelde Sinner naar 4-0. Rune, winnaar van de twee eerdere onderlinge duels, raakte gefrustreerd, kwam met va banque-spel op het scorebord, maar de set viel niet meer te redden.

De Deen hervond in de tweede set de kalmte en bleek minder kwetsbaar op zijn tweede opslag. Ondertussen kreeg Sinner aan het eind van de set last van zijn rug. Rune profiteerde direct en kwam met een lob langszij.

In de spannende derde set sloeg Sinner, na al vijf breakpoints te hebben gemist, op de zesde toe met een knappe volley.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl