Daniil Medvedev
NOS SportAangepast

Medvedev al zeker van laatste vier ATP Finals, Alcaraz klopt tierende Roeblev

Daniil Medvedev heeft in Turijn de halve eindstrijd bereikt van de ATP Finals. Nadat de Rus zonder setverlies van zijn landgenoot Andrej Roeblev gewonnen had, was hij in zijn tweede groepswedstrijd in eveneens twee sets te sterk voor Alexander Zverev: 7-6 (7), 6-4.

De Duitser Zverev won het eindejaarstoernooi twee keer, in 2021 door in de finale af te rekenen met Medvedev. De Rus, de nummer drie van de wereld, kende nu een vliegende start met een breek in de openingsgame, maar leverde dat voordeeltje halverwege de set weer in.

Mishit

Zverev, die eerder deze week nog opzien baarde door Carlos Alcaraz te kloppen, ging met zichtbaar meer vertrouwen spelen en had in de tiebreak ook de eerste minibreak te pakken.

Alexander Zverev

Genoeg om de set binnen te halen was het niet. Ook niet nadat Medvedev een hoge bal met een wilde klap buiten de lijnen had gesmasht en Zverev mocht gaan serveren voor de set. Een mishit met de forehand en even later een lastige backhandvolley in het net werden de Duitser fataal.

Ook de tweede set was op weg naar een tiebreak, totdat de tot dan soepel door zijn servicegames wandelende Zverev op 4-5 plots enkele missers produceerde. Een slordige want te lange forehand op matchpoint tegen kostte hem meteen ook de kop.

Alcaraz herstelt zich

Alcaraz boekte in dezelfde groep zijn eerste overwinning. Na zijn verrassende nederlaag van maandag tegen Zverev won de regerend Wimbledon-kampioen met 7-5, 6-2 van Andrej Roeblev, die z'n tweede nederlaag incasseerde bij het officieuze WK voor de beste acht spelers van het jaar.

Carlos Alcaraz

Alcaraz en Roeblev stonden voor het eerst tegenover elkaar op ATP-niveau. De eerste acht games gingen probleemloos naar de serveerder, maar daarna ging het flink mis voor de Russische nummer vijf van de wereld.

Vloekend en tierend

Op 4-4 werkte hij nog wel een breekkans weg, maar op 5-5 werd hij alsnog gebroken door Alcaraz. Roeblev verloor daarna, zoals wel vaker, zijn zelfbeheersing. Hij stond vloekend en tierend op de baan en kon het de Spaanse nummer twee van de wereld niet meer lastig maken.

Alcaraz, die maandag nog kritiek uitte op de hoge snelheid van de baan bij de ATP Finals, behoudt door zijn overwinning zicht op plaatsing voor de halve finales.

Roeblev botviert frustratie op knie en moet winst aan Alcaraz laten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl