NOS Sport

Djokovic lijdt tegen Italiaan Sinner eerste nederlaag op ATP Finals

Sinner bezorgt Djokovic zeldzame nederlaag na thriller op ATP Finals

Jannik Sinner heeft Novak Djokovic bij de ATP Finals in Turijn zijn eerste nederlaag in twintig duels bezorgd. De 22-jarige Italiaan en nummer vier van de wereld won na een fraai gevecht van de mondiale nummer één: 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2).

Sinner, die de 36-jarige Serviër in de voorgaande drie partijen had laten wankelen maar hem nog nooit omver had gekregen, was in de eerste set net wat doortastender.

Jannik Sinner

In set twee, waarin beide spelers geen breekkansen kregen, was het net andersom en sloeg Djokovic toe. In de laatste set leek Sinner, gesteund door het publiek, na een break op 3-2 op weg naar de winst. Djokovic knokte zich daarop toch weer terug, maar kon dat in de tiebreak niet nog eens.

Opgave Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas - die in dezelfde groep speelt - moest eerder op het dag het toernooi verlaten met een rugblessure. Hij gaf na drie games op tegen de Deen Holger Rune. De Pool Hubert Hurkacz is donderdag vervanger van Tsitsipas in het afsluitende groepsduel met Djokovic.

De beste twee plaatsen zich voor de halve finales. Djokovic had zijn openingswedstrijd moeizaam gewonnen van Rune. Sinner won de eerste ontmoeting van Tsitsipas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl