NOS Sport

Djokovic sluit jaar opnieuw af als nummer één door zege op Rune bij ATP Finals

Djokovic sluit opnieuw af als nummer één van de wereld na zege op Rune

Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd bij de ATP Finals in Turijn gewonnen. De Serviër versloeg bij het officieuze WK voor de beste acht spelers van het jaar de Deen Holger Rune met 7-6 (4), 6-7 (1), 6-3.

Door de zege is het zeker dat Djokovic het jaar wederom afsluit als nummer één van de wereld. Dat is de achtste keer voor de Serviër, die al recordhouder was. Pete Sampras is de nummer twee op de lijst. De Amerikaan was zes keer 's werelds beste van een heel kalenderjaar, gevolgd door Jimmy Connors, Roger Federer en Rafael Nadal (5).

Djokovic verloor afgelopen zomer de Wimbledon-finale van Carlos Alcaraz, maar daarna won hij alles. De teller staat inmiddels op negentien zeges op rij.

Sinner wint ook

Jannik Sinner gaat in Turijn aan de leiding in de groene groep door een zege op Stefan Tsitsipas (6-4, 6-4). De eerste wedstrijden in de rode groep worden morgen gespeeld.

Djokovic werd in de eerste set bij een 2-2 stand gebroken, maar brak gelijk terug. De set bleef daarna gelijk opgaan, waarna de Serviër in de tiebreak aan het langste eind trok (7-4).

De tweede set vertoonde veel gelijkenissen met de eerste. Behalve dan dat Rune nu de tiebreak won. Hij deed dat overtuigend met 7-1.

In de derde set werd Djokovic één keer gebroken, terwijl hij Rune twee keer brak. Djokovic kon uitlopen naar 5-2 en trok de wedstrijd over de streep.

"Het was een zware avond. Hij speelde goed en ik deed dat bij momenten ook. Ik heb alles moeten geven", zei Djokovic na de partij. Dat het voor hem niet helemaal naar wens verliep, bleek uit het feit dat hij tijdens de wedstrijd twee rackets kapotsloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl