Novak Djokovic en Grigor Dimitrov
NOS Sport

Djokovic verslaat geëmotioneerde Dimitrov en grijpt zevende masterstitel in Parijs

Novak Djokovic heeft voor de zevende keer het masterstoernooi van Parijs op zijn naam gezet. In de eindstrijd gaf de Serviër de Bulgaar Grigor Dimitrov met 6-4, 6-3 simpel het nakijken.

De 36-jarige Djokovic, die alle negen masterstoernooien minimaal twee keer heeft gewonnen, had het hele toernooi last van zijn rug en kampte ook met een buikvirus, maar tegen Dimitrov was daar weinig van te merken.

Vooral op de belangrijke momenten speelde de Serviër vlekkeloos.

Geëmotioneerde Dimitrov

Dimitrov had in Parijs knappe zeges op Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas geboekt, maar een tweede masterstoernooizege na Cincinnati in 2017 zat er nooit in.

De 32-jarige Bulgaar is terug van weggeweest. Hij haalde eerder dit jaar al de eindstrijd in Genève, terwijl daarvoor zijn laatste finale van februari 2018 dateerde (Rotterdam).

"Het niveau dat je de afgelopen maanden hebt laten zien, is misschien wel beter dan ooit. Blijf ons dus vermaken met je tennis", kreeg een zichtbaar geëmotioneerde Dimitrov de complimenten van Djokovic.

Een zichtbaar geëmotioneerde Grigor Dimitrov na zijn verloren finale tegen Novak Djokovic

Dimitrov stijgt door zijn overwinning naar de veertiende plaats op de wereldranglijst. Djokovic blijft de mondiale nummer één.

Djokovic krijgt Federer in zicht

Djokovic boekte bij het indoortoernooi in Parijs, waar hij eerder in de derde ronde met pijn en moeite van Tallon Griekspoor won, zijn 97ste toernooizege.

De Serviër heeft nog zes titels nodig om het aantal eindzeges van de Zwitser Roger Federer te evenaren. De Amerikaan Jimmy Connors bezit het record met 109 titels in het enkelspel.

De ATP Finals in Turijn (12-19 november) en de kwartfinale van de Davis Cup Finals met Servië in Málaga (23 november) staan dit jaar nog op het programma voor Djokovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl