Novak Djokovic in zijn partij tegen Andrej Roeblev
NOS Sport

Djokovic richt zich op tegen Roeblev en treft Dimitrov in mastersfinale van Parijs

Novak Djokovic (1) en Grigor Dimitrov (17) spelen bij het masterstoernooi in Parijs de finale. Djokovic wees Andrej Roeblev (3) met 5-7, 7-6 (3), 7-5 terug en Dimitrov wurmde zich met 6-3, 6-7 (1) en 7-6 (3) langs Stefanos Tsitsipas.

Zesvoudig winnaar Djokovic oogde na de zware driesetter tegen Holger Rune vermoeid en bleef alleen door zijn sterke services en returns lang in de buurt van de Rus. Roeblev, die vooral indruk maakte met zijn venijnige forehands, leek op weg naar zijn tweede zege in zes onderlinge duels.

Maar hij verloor de tweede set na een paar magistrale passeerslagen van Djokovic in de tiebreak. De Serviër liet zich daarna even behandelen aan een pijnlijke rug en drukte door in de beslissende derde set.

Tsitsipas dwingt derde set af

Dimitrov had tweeënhalf uur nodig om zich van de Griek te ontdoen. Dimitrovs optreden was zo overtuigend dat de tiebreak in de tweede set nog slechts een formaliteit leek. Tsitsipas ging daarin echter vol voor elke bal, een gok die goed uitpakte.

Grigor Dimitrov kust zijn racket in zijn partij tegen Stefanos Tsitsipas

Hij kreeg bij 1-1 in de derde set zelfs zijn eerste breekkansen, maar miste ze alle vier. Breekkansen bleven daarna uit, waarna de Bulgaar in de tiebreak met veel lef en met een beetje mazzel naar 5-0 snelde.

Dimitrov haalde de laatste vier in Parijs in 2019 en Tsitsipas vorig jaar. Beiden verloren in de halve finales van Djokovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl