Medvedev laat Roeblev kansloos, Zverev verslaat Alcaraz bij ATP Finals

Medvedev verslaat landgenoot en vriend Roeblev bij ATP Finals

Daniil Medvedev heeft zijn eerste wedstrijd op de ATP Finals in Turijn, traditioneel het laatste grote tennistoernooi van het seizoen, gewonnen. De Rus liet in twee sets zijn landgenoot Andrej Roeblev kansloos: 6-4, 6-2.

Ook Alexander Zverev begon goed aan het toernooi. Hij versloeg eerder op de dag Carlos Alcaraz in drie sets (6-7, 6-3, 6-4). Het was de derde nederlaag op rij van de 20-jarige Spanjaard. Medvedev is nu koploper van de rode groep.

Zverev bezorgt Alcaraz derde nederlaag op rij en begint goed aan ATP Finals

Medvedev, de mondiale nummer drie, was vanaf het begin heer en meester. Waar Roeblev in de eerste set nog aardig tegenstand kon bieden (hij kreeg zeven breekkansen), bleek het niveauverschil in de tweede set te groot.

Roeblev werd twee keer gebroken en keek op een gegeven moment tegen een 5-1 achterstand aan. Hij wist nog één game te pakken, maar zag daarna dat Medvedev eroverheen ging met een lovegame.

Zverev vs Alcaraz

De eerste set tussen Alcaraz en Zverev was spannend. De Spanjaard werd het eerst gebroken. Daarna boog hij een 3-1 achterstand om een in 4-3 voorsprong.

Alcaraz klaagt na nederlaag bij ATP Finals: 'Waarom zo'n snelle baan?'

Maar Zverev gaf zich niet gewonnen en beide tennissers pakten daarna om en om een game. Een tiebreak moest de doorslag geven. Daarin verloor de Duitser twee servicebeurten en was Alcaraz de stabielste (7-3).

In de tweede set kwam Zverev met 3-0 voor. Deze achterstand kwam Alcaraz niet meer te boven. Ook in de derde set kwam de Spaanse nummer twee van de wereld op ruime achterstand (4-2).

Na een valpartij van Zverev, die daarna even hinkend over de baan liep, leek Alcaraz toch terug te komen. Dit lukte niet en Zverev stelde met enkele fraaie punten de zege veilig.

Groene groep

Op zondag werden de eerste wedstrijden in de andere (groene) groep gespeeld. Novak Djokovic won van Holger Rune (7-6, 6-7, 6-3) en Jannik Sinner versloeg Stefanos Tsitsipas (6-4, 6-4).