De Indiase publiekslieveling Virat Kohli maakte zijn faam waar
NOS Sport

Kohli breekt record en loodst Indiase cricketers naar WK-finale in eigen land

De Indiase cricketers hebben zich op het WK in eigen land geplaatst voor de finale. De ploeg van captain Rohit Sharma versloeg in het propvolle Wankhede-stadion in Mumbai Nieuw-Zeeland uiteindelijk eenvoudig met 70 runs.

Het fundament voor de winst werd al aan bat gelegd: India legde de lat hoog door 397 runs te scoren. Shreyas Iyer blonk uit met een snelle inning van 105 runs, maar alle schijnwerpers waren gericht op Virat Kohli.

De publiekslieveling maakte er 117. Hij scoorde daarmee zijn 50ste century (100 runs of meer) in eendaagse wedstrijden en nam daarmee het wereldrecord af van zijn landgenoot en idool Sachin Tendulkar.

Shami pakt zeven wickets

Nieuw-Zeeland bleef nog lang in de race door een ijzersterke inning van Daryl Mitchell. De Indiase fans werden er een beetje nerveus van en ook in het veld begon India foutjes te maken.

Fastbowler Mohammed Shami redde echter op indrukwekkende wijze de meubelen. Hij pakte liefst zeven wickets (waaronder dat van Mitchell voor 134 runs), waardoor de spanning langzaam maar zeker wegebde en India zijn feestje kon gaan vieren.

Donderdag strijden Zuid-Afrika en Australië in Kolkata om het tweede finaleticket. De winnaar mag het zondag opnemen tegen India, dat in het immense Narendra Modi-stadion in Ahmedabad gesteund zal worden door een blauwe zee van 132.000 dolenthousiaste fans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl