NOS Voetbal

Koeman schuldbewust: 'Had Brobbey meer in bescherming moeten nemen'

Koeman schuldbewust: 'Had Brobbey meer in bescherming moeten nemen'

Het waren pittige woorden van Ronald Koeman aan het adres van Brian Brobbey. De bondscoach van het Nederlands elftal vond dat de voetballer in technisch opzicht nog bij te leren heeft.

"In de vorige interlandperiode hadden we hem erbij en dan zie je wel dat zijn eerste aanname en de manier van afwerken niet goed zijn", vertelde Koeman onlangs bij het televisieprogramma Rondo op Ziggo Sport.

Op de persconferentie voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar kwam Koeman vandaag even terug op zijn uitspraken. "Ik heb hem gezegd dat ik vind dat ik hem iets meer in bescherming had moeten nemen. Maar ik ben een hele slechte politicus, te eerlijk. Daar word je weleens voor gestraft."

Brobbey, die maandag afviel bij Oranje met een blessure, heeft naar eigen zeggen de woorden van Koeman ter harte genomen. "Er zijn veel mensen die dingen over je roepen, maar daar heb ik geen invloed op", zei hij onlangs. "Ik kan er wel mee leven."

Voorzichtig

Volgens Koeman blijft Brobbey nog wel een van de kandidaten voor een vaste plek bij Oranje. "Daarom heb ik hem ook een aantal keer geselecteerd. En toen speelde hij ook niet altijd, en ook geen hele wedstrijden. Toen was hij ook al in beeld."

"Ik vind juist dat hij zich in de laatste periode goed ontwikkelt. Met absoluut genoeg om te verbeteren, maar blijkbaar mag je dat niet altijd zeggen."

"In de hedendaagse maatschappij moet je blijkbaar voorzichtig zijn met kritiek, maar ik vond dat het beter had gepast als ik hem iets meer in bescherming had genomen. Aan de andere kant vind ik ook dat dit soort dingen moeten kunnen, maar daar heeft niet iedereen dezelfde mening over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl