Bart Verbruggen in het duel met Frankrijk
NOS VoetbalAangepast

Koeman kiest voor Verbruggen op doel Oranje tegen Ierland en Gibraltar

Bart Verbruggen is ook de komende wedstrijden de eerste doelman van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman laten weten op weg naar de EK-kwalificatieduels met Ierland (zaterdag) en Gibraltar (21 november).

"We hebben de afgelopen periode vier verschillende keepers gehad bij Oranje. Die hebben het allemaal goed gedaan, maar het is belangrijk om duidelijkheid te scheppen", zei Koeman. Justin Bijlow en Mark Flekken zijn de overige twee doelmannen in de selectie.

Verbruggen, keeper van Brighton & Hove Albion, debuteerde vorige maand tegen Frankrijk en speelde een paar dagen later zijn tweede interland tegen Griekenland. Bijlow ontbrak toen vanwege een blessure.

Complete groep op training

Alle 23 geselecteerde spelers begonnen om 12.00 uur op het KNVB-trainingsveld in Zeist. Ajax-verdediger Jorrel Hato en Toulouse-spits Thijs Dallinga debuteren in de groep.

Oranje plaatst zich bij een zege op de Ieren voor het EK in Duitsland. Drie dagen later is Gibraltar in Faro de laatste tegenstander van Nederland in de EK-kwalificatie.

Koeman kiest voor Verbruggen op doel Oranje: 'Logisch dat hij keept'

De laatste interlandperiodes stond er telkens een andere doelman voor Oranje in het veld. Koeman: "Ze hebben het allemaal vrij goed gedaan. Dan vinden wij het logisch, op basis van de laatste twee wedstrijden, dat Bart keept."

Koeman liet wel weten dat mocht Oranje het EK halen er nog niets in beton gegoten is. "Dat is de situatie nu. Straks in maart en hopelijk op het EK, dan kijken we weer wie wij de beste vinden op dat moment."

Bekijk hieronder fragmenten van de persconferentie waarin Ronald Koeman ingaat op het oproepen van Thijs Dallinga, zijn openlijk kritiek op Brian Brobbey en of spelers rust willen als het EK tegen Ierland al gehaald wordt.

Koeman: "Als we het over het voetballend vermogen van de keepers hebben, dan denk ik dat we de beste drie bij elkaar hebben. Verbruggen ontwikkelt zich op jonge leeftijd, speelt op het allerhoogste niveau in de Premier League en speelt Europees. Maar dat is met Bijlow ook zo. Alleen raakte hij geblesseerd, waardoor er een andere situatie is ontstaan."

Koeman over volgende blessuregolf: 'Daar wen je aan'

Steven Bergwijn en Brian Brobbey lieten gisteren weten niet fit genoeg te zijn en meldden zich af bij Koeman, net als Nathan Aké een dag eerder. Matthijs de Ligt, Micky van de Ven en Sven Botman en Jurriën Timber gingen Aké als verdediger al voor. Ook vaste waardes als Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn niet van de partij.

Een flinke waslijst aan blessures wederom voor Koeman, die tegen Frankrijk en Griekenland ook flink wat vaste krachten moest missen.

"Och, daar wen je aan", zei Koeman met een lichte cynische ondertoon. "Leuk is het niet. We weten dat er veel blessures ontstaan. Alleen in ons geval is het een periode lang wat extremer. Laten we hopen dat dat verandert."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl