Overstromingen in het dorp Esquerdes, in Pas-de-Calais
NOS Nieuws

Tienduizenden getroffen door aanhoudende overstromingen Noord-Frankrijk

Het noorden van Frankrijk kampt al bijna een week met overstromingen. Verschillende kleine rivieren zijn buiten hun oevers getreden door extreme regenval in het gebied. Tienduizenden mensen zijn getroffen. In het Noord-Franse departement Pas-de-Calais, dicht bij de grens met België, geldt nog steeds code oranje.

Veel wegen zijn onbegaanbaar en honderden mensen zitten zonder elektriciteit. Ook is de toegang tot drinkwater voor duizenden mensen beperkt.

Hieronder beelden van de situatie in Noord-Frankrijk:

Overstromingen Noord-Frankrijk: 'We leven van uur tot uur'

Boeren in de stad Calais demonstreerden vanmorgen, meldt de Franse krant La Voix Du Nord. De boeren eisen beter onderhoud van de sloten en kanalen om water af te voeren.

De Franse autoriteiten waarschuwen voor de aanhoudende regenval en melden dat de overlast de komende dagen nog niet voorbij zal zijn. Morgen worden nieuwe overstromingen verwacht. Scholen en de buitenschoolse opvang in de 279 gemeenten van Pas-de-Calais blijven dan dicht.

België heeft de afgelopen dagen ook te maken met wateroverlast. In West-Vlaanderen zijn de waterstanden al dagen extreem hoog, al lijkt de situatie nu onder controle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl