NOS Nieuws

Wekdienst 13/11: Nederlands elftal komt samen • Partijen debatteren over zorg

Goedemorgen! Het Nederlands elftal komt in Zeist weer bij elkaar en in Utrecht is het Grote Zorgdebat.

Eerst het weer: de komende uren komt er op steeds meer plekken bewolking en regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog met meer zon. Er staat een krachtige wind bij zo'n 13 graden.

Weer 13/11

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De voetballers van het Nederlands elftal komen in Zeist samen. Zij beginnen aan de voorbereiding op de laatste duels in deze EK-kwalificatiereeks. Zaterdag ontvangt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Ierland, de dinsdag daarna volgt het uitduel met Gibraltar. Oranje heeft aan drie punten genoeg om zeker te zijn van directe plaatsing, ongeacht wat de andere landen in de poule doen.
  • Negen politieke partijen gaan met elkaar in discussie tijdens Het Grote Zorgdebat 2023 in Utrecht. Het verkiezingsthema is cruciaal voor de kiezer, maar in de campagnes gaat het nauwelijks over de besluiten die nodig zijn om de zorg toegankelijk te houden, meldde de NOS al eerder. De lijsttrekkers van de partijen zijn niet bij het debat: het wordt gevoerd door andere kandidaten.
  • En vanaf vandaag is er elke werkdag weer een Sinterklaasjournaal te zien, in aanloop naar de intocht van de goedheiligman aanstaande zaterdag in Gorinchem. Voorgaande jaren kampten de Sint en de pieten steeds met allerlei problemen, zoals verdwenen cadeautjes en een gezonken stoomboot.

Wat heb je gemist?

De woningnood moet moet worden aangepakt en er moet betere hulp komen voor overbelaste mantelzorgers en mensen met een krappe beurs. Daarover waren de lijsttrekkers van VVD, D66, PVV, SP, Partij voor de Dieren en BBB het eens in het tweede RTL Verkiezingsdebat. Maar over de beste aanpak van deze problemen lopen de meningen sterk uiteen.

Voor het programma hadden de lijstrekkers van Nieuw Sociaal Contract en GroenLinks-PvdA afgezegd. De aanwezige lijsttrekkers kregen vragen van het publiek over wonen, zorg en de portemonnee.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De verkiezingsstrijd heeft zich nu ook uitgebreid naar de muren van De Telegraaf. Zeven lijsttrekkers waren te gast bij de krant, waar ze als gast-hoofdredacteur ieder hun eigen voorpagina mochten maken. Bij het zetten van hun handtekening op de muur barstte een strijd los wie dit zo hoog mogelijk kon.

Lijsttrekkers maken wedstrijd van zetten handtekening

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl