De zinkende boot die aan het einde van het Sinterklaasjournaal te zien was
NOS Nieuws

Zinkende boot in Sinterklaasjournaal: huilende kinderen en klagende ouders

Vol verwachting klopt het hart van veel kinderen met nog één nachtje slapen tot de Sint aankomt in Nederland. Maar een uitzending van het Sinterklaasjournaal van gisteravond leidde ook tot verdriet bij jonge kijkers. Aan het eind van de uitzending was namelijk te zien hoe de pakjesboot zonk als een soort Titanic.

Ouders klagen dat hun kind huilend op de bank zat en getroost moest worden. Zo vragen kinderen zich af of de pieten wel een zwemdiploma hebben en of de cadeautjes zijn gered.

Omroep NTR, die het Sinterklaasjournaal uitzendt, probeert de kinderen gerust te stellen. "Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet, dus wij vertrouwen bij het Sinterklaasjournaal erop dat hij dat deze keer weer zal doen."

Gisteren keken er ruim een miljoen mensen naar het tv-programma. Ook wordt er veel teruggekeken via internet.

Eerdere kritiek

Het Sinterklaasjournaal heeft vaker het nieuws gehaald. Zo werd in 2020 de fictieve plaats 'Kruisigem' genoemd als mogelijke aankomstplek van de Sint.

Ouders boycotten het programma omdat zij in de fictieve plaatsnaam een verband zagen met de voor christenen beladen kreet 'Kruisig hem', waarmee volgens de Bijbel werd opgeroepen tot Jezus' dood. Destijds zei de NTR dat het wat de omroep betreft mag schuren, maar dat het nooit de bedoeling is om mensen te kwetsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl